Τι ορίζει ο Νόμος περί οπλοφορίας σε αγωνιστικούς χώρους; Τι επιπτώσεις έχει ο Ιβάν Σαββίδης αν λειτουργήσει ο Νόμος;

Τι ορίζει ο Νόμος περί οπλοφορίας σε αγωνιστικούς χώρους; Τι επιπτώσεις έχει ο Ιβάν Σαββίδης αν λειτουργήσει ο Νόμος;

Σύμφωνα με το Νόμο περί όπλων και οπλοχρησίας από ιδιώτες, οι πολίτες που φέρουν άδεια οπλοφορίας και οπλοχρησίας όπλων για προσωπική ασφάλεια, απαγορεύεται ρητώς να…

φέρουν το όπλο τους σε μέρη όπου διεξάγονται κάθε είδους αγώνες, συναυλίες ή συγκεντρώσεις, να δηλώνουν το όπλο τους σε περίπτωση που θα ταξιδέψουν με αεροπλάνο εντός Ελλάδας,

ακολουθώντας το πρωτόκολλο “Securit” των αεροδρομίων, δηλαδή τη δήλωση κατά το κλείσιμο του εισιτηρίου ότι ο επιβάτης φέρει όπλο, τη διαδικασία παράδοσης μετά το check in σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, όπου παρουσία αστυνομικού και security παραδίδεται από τον ίδιο μέσα σε ειδικό φάκελο ασφαλείας, μαζί με τα πυρομαχικά (σφαίρες) που φέρει σε έτερο φάκελο.

Κατόπιν παραδίδεται σε ειδικό κυτίο ασφαλείας στον πιλότο και κατά την έξοδο από το αεροπλάνο, παραδίδεται από αστυνομικούς στον κάτοχο.

Τι ορίζει ο Νόμος όταν δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα;
Ο Νόμος ορίζει την άμεση ανάκληση της αδείας του κατόχου όταν συλληφθεί ή θεαθεί με όπλο σε μη προβλεπόμενους χώρους.

Επίσης, αντιμετωπίζει αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία του Αυτοφώρου, ενώ ορίζει ποινή φυλάκισης έως 24 μήνες, ανάλογα την περίπτωση.

πηγη tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.