Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις – δείτε τα ποσά

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις – δείτε τα ποσά

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Συνταξιούχοι | Ειδήσεις

: Αυξήσεις θα δουν οι συνταξιούχοι που παίρνουν ποσά έως 700 ευρώ – Δείτε τα παραδείγματα

Αύξηση των συντάξεων που βρίσκονται στο επίπεδο των 700 ευρώ προανήγγειλε για το 2019 ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο fm.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε πως έτσι, «με την έναρξη της ισχύος του ν. 4287, όταν επανυπολογιστούν οι συντάξεις, θα επιφέρουν μία μικρή αλλά αξιόλογη αύξηση στις κατώτατες συντάξεις. Αυτές μέχρι 700 ευρώ βλέπουμε ήδη ότι έχουν μία προσαύξηση, από 1η Ιανουαρίου του 2019».

Για παράδειγμα:

από 503 ευρώ σε 595 ευρώ (αύξηση 92 ευρώ)
από 526 ευρώ σε 612 ευρώ (αύξηση 86 ευρώ)
από 606 ευρώ σε 666 ευρώ (αύξηση 60 ευρώ)

Ο υφυπουργός τόνισε μάλιστα ότι «αυτές οι αυξήσεις είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν, είναι σχεδιασμένες και θα προκύψουν μέσα από το σύστημα».

Πρόσθεσε επίσης, ότι, «για συντάξεις ως 700 ευρώ θα υπάρχει από 1/1/2019 μηδενική συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η εξοικονόμηση κατά μέσο όρο είναι άλλα 30 ευρώ μηνιαίως».

Και για επιδότηση ενοικίου έκανε λόγο ο κ. Πετρόπουλος, «από το 2019 όσοι διαμένουν σε ενοίκιο θα λαμβάνουν επίδομα από 50 ως 87 ευρώ μηνιαίως».

πηγη newsbomb.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.