Συντάξεις: Διπλά αναδρομικά έως 12.800 ευρώ – Ποιοι και πώς τα δικαιούνται

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Συντάξεις: Διπλά αναδρομικά έως 12.800 ευρώ – Ποιοι και πώς τα δικαιούνται

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Διπλά αναδρομικά έρχονται με δικαστική απόφαση αλλά και εξαιτίας παράνομων κρατήσεων σε συντάξεις γήρατος αλλά και χηρείας.

Αυτό αφορά 125.000 απόστρατους και θα συμβεί με δύο τρόπους.

Επιστροφές έως 1.800 ευρώ διεκδικούνται με αιτήσεις  από όσους διαπιστώνουν  ότι οι μειώσεις επιβάλλονται παρανόμως  σε άθροισμα συντάξεων που δεν έχει λάβει υπόψη τις μειώσεις επιμέρους συντάξεων και  βοηθημάτων  από τα Μετοχικά  τους Ταμεία (Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού και ΤΕΑΠΑΣΑ).

Επιστροφές από 2.665 ευρώ έως και 12.805 ευρώ  δικαιούνται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία μάλιστα επιβάλλεται στην κυβέρνηση να την εφαρμόσει εντός 8 μηνών, ώστε οι συντάξεις τος να επανέλθουν  στα επίπεδα του Αυγούστου 2012 και να επιστραφούν οι περικοπές που έγιναν από την αναπροσαρμογή μισθών των εν ενεργεία στρατιωτικών  (Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας) από την ημερομηνία αυτή και εντεύθεν.

Τα ποσά για τις μεν παράνομες μειώσεις θα επιστραφούν αναγκαστικά από τη στιγμή που διαπιστωθεί ότι οι μειώσεις  του ν.4093/2012 εξακολουθούν να επιβάλλονται  στο ίδιο άθροισμα  συντάξεων  που ελάμβαναν τα ανωτέρω πρόσωπα  το 2013 , ενώ θα έπερεπε να γίνει επανυπολογισμός των εν λόγω περικοπών  βάσει του νέου αθροίσματος  συντάξεων που προέκυψε μετά το 2013  από τα ψαλίδια που είχαν  στα επιμέρους  συνταξιοδοτικά βοηθήματα – επιδόματα  που λαμβάνουν από τα Μετοχικά τους Ταμεία και το ΤΕΑΠΑΣΑ, εφόσον πρόκειται για απόστρατους της ΕΛ.ΑΣ.

Για να διεκδικήσουν όμως επιστροφή θα πρέπει να έχει προηγηθεί  αίτηση στο Γενικό λογιστήριο του Κράτους  με την οποία να ζητούν  να τους παρασχεθεί  η πλήρης ανάλυση  των ποσών  σύνταξης και βοηθημάτων  που λαμβάνονται υπόψη  για τις μειώσεις του ν.4093/2012.


πηγη newsbomb.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.