Sos! Ο μικρός Ταξιάρχης από την Μυτιλήνη μας χρειάζεται! Βοήθα έστω με μια KOINOΠΟΙΗΣΗ!

Tο μικρό αυτό αγγελούδι χρειάζεται την βοήθεια όλων μας έτσι ώστε να βγει πιο δυνατό στην ζωή κ να μην χάσει τα όνειρά του…

Όσο μπορεί ο καθένας μας είναι σημαντικό για τον μικρούλη
Αρ.Λογαριασμου: 415/632821-06
IBAN : GR 6201104150000041563282106
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΆΠΕΖΑ . Βγαίνει τ όνομα: ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΥΚΑ (μητέρα)

Παρακάτω πληροφορίες από τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Το μικρό παιδί έχει υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων και στη χώρα μας, δυστυχώς όμως δεν κατέστη δυνατή η αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει και οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής που το παρακολουθούν ενημέρωσαν τους δύο γονείς πως έχουν μια τελευταία ελπίδα για τη ζωή του παιδιού τους στο Saint-Luc των Βρυξελλών.

Ο μικρός Ταξιάρχης νοσηλεύτηκε στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω συγγενούς καρδιοπάθειας (ολική ανώμαλη εκβολή πνευμονικών φλεβών υποδιαφραγματικού τύπου μετά από διόρθωση και απολίνωση της κατιούσας φλέβας στο νοσοκομείο Μητέρα Παίδων), θρόμβωσης πυλαίας φλέβας και πυλαίας υπέρτασης και ρήξης κιρσών οισοφάγου, ενώ έχει υποβληθεί επαναληπτικά σε ενδοσκοπική σκληροθεραπεία κιρσών οισοφάγου σε δύο συνεδρίες περίδεσης κιρσών οισοφάγου με δακτυλίους. Με απλά λόγια το μικρό παιδί αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας εκ γενετής, το οποίο με την πάροδο των μηνών επιδεινώνεται και μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε επείγουσα διακομιδή από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα λόγω βαριάς αιμορραγίας από τη ρήξη κιρσών οισοφάγου.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση της Διευθύντριας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευαγγελίας Λυκοπούλου, λόγω της πυλαίας υπέρτασης και αυξημένου κινδύνου από κιρσορραγία, το μόλις δυόμισι ετών αγοράκι θα πρέπει να μεταβεί σε ειδικό ηπατολογικό κέντρο του εξωτερικού για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική εκτίμηση και επέμβαση παράκαμψης του πυλαίου με rex shunt, η οποία δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Όπως προειδοποιεί η γιατρός στη γνωμάτευσή της «η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς».

Τον Αύγουστο

Το ραντεβού για τη μετάβαση στις Βρυξέλλες έχει κλειστεί για τις 7 Αυγούστου, την ώρα που οι δύο γονείς κυριολεκτικά «τρέμουν» μην συμβεί κάτι μέχρι τότε στο παιδί τους. Η κάλυψη των νοσηλίων σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν δεχθείν γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ και αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει πως το ασφαλιστικό σύστημα παρά τις παθογένειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι ικανό να σταθεί σε μια δύσκολη στιγμή σε έναν ασφαλισμένο για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως η οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομική αδυναμία στο να ανταποκριθεί στα άλλα έξοδα που απαιτούνται, καθώς θα πρέπει να μεταβούν και οι δύο γονείς στις Βρυξέλλες και αδυνατούν να καλύψουν τα καθημερινά έξοδα για τη διαμονή και τη διατροφή τους, ενώ δεν έχουν χρήματα και για την πληρωμή τυχόν πρόσθετων εξετάσεων που μπορεί να χρειαστούν. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πατέρας απασχολείται σε σταθερή εργασία, η μητέρα όμως είναι άνεργη και τα περιθώρια των συγγενών περιορισμένα για να τους βοηθήσουν. Ήδη μάλιστα και κατά την διακομιδή του παιδιού που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο εσπευσμένα στην Αθήνα λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της οικογένειας, έγινε έρανος στον εργασιακό χώρο του πατέρα από τους συναδέλφους του, σε μια προσπάθεια να συμβάλουν για τη σωτηρία του μικρού παιδιού.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο η οικογένεια απευθύνθηκε στα «Νέα της Λέσβου» δημοσιοποιώντας το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο μικρός Ταξιάρχης  (από την πλευρά μας δεν δημοσιεύονται στοιχεία που ούτε καν να φωτογραφίζουν την οικογένεια για ευνόητους λόγους), ζητώντας στήριξη από την τοπική κοινωνία και τους φορείς.

Αγώνας για τη ζωή

Όπως είπε η γιαγιά του παιδιού μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου»: «Υπάρχει αδυναμία να αντιμετωπίσουμε τα βασικά και όχι μεγάλα θέλω να πιστεύω έξοδα για τη μετάβαση των γονέων στις Βρυξέλλες και ό,τι απαιτηθεί για το διάστημα που θα παραμείνουν.Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε στην κοινωνία του νησιού μας δημοσιοποιώντας το πρόβλημα και ζητώντας οικονομική στήριξη, καθώς άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αυτή τη στιγμή το μόνο που προέχει είναι να σώσουμε το παιδί μας και να το κρατήσουμε στη ζωή, όλα τα άλλα έχουν δευτερεύουσα σημασία», είπε συγκινημένη καταλήγοντας η γιαγιά του μικρού Ταξιάρχη.

Η οικογένεια είναι διατεθειμένη όπου χρειαστεί, μεμονωμένα σε πολίτες ή και σε τοπικούς φορείς να δώσει όλες τις λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για την κατάσταση του παιδιού  της, καταβάλλοντας ένα σημαντικό αγώνα ώστε να προετοιμαστεί κατά τον ένα μήνα που απομένει μέχρι το ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου θα κριθεί η ζωή του μικρού Ταξιάρχη.

Οποιοσδήποτε αυτοδιοικητικός και άλλος φορέας, απλοί μεμονωμένοι πολίτες αλλά και Σύλλογοι που ενδεχομένως μπορούν να ενεργοποιήσουν και ομογενειακούς Συλλόγους του Βελγίου για την φιλοξενία της οικογένειας, μπορούν να συμβάλουν ο καθένας στο μέγεθος των δυνατοτήτων του.Άλλωστε σε ένα προσκλητήριο για τη διάσωση ενός παιδιού μόλις δυόμισι ετών ουδείς δικαιολογείται να είναι απών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην οικογένεια στο τηλέφωνο 6977584753.

Πηγη lesvospost.com

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.