Ρωτήθηκε Γέρων : Μετά την θεία κοινωνία σχεδόν μετά χτυπήθηκα από ένα αυτοκίνητο. Θέλω να καταλάβω γιατί συνέβη αυτό;

Ρωτήθηκε Γέρων : Μετά την θεία κοινωνία σχεδόν μετά χτυπήθηκα από ένα αυτοκίνητο. Θέλω να καταλάβω γιατί συνέβη αυτό;

Ρωτήθηκε Γέρων : Μετά την θεία κοινωνία σχεδόν μετά χτυπήθηκα από ένα αυτοκίνητο. Θέλω να καταλάβω γιατί συνέβη αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό.
Οι Άγιοι Πατέρες λένε ότι πριν από το μυστήριο ή μετά από αυτό, ο εχθρός θα ζητήσει κατ ‘ανάγκη – τον πειρασμό: ΠΡΕΠΕΙ – να εμποδίσει την θεία κοινωνία, ή μετά το μυστήριο – εκδίκηση. Αγωνίζεται με όλους τους δαιμονικούς τρόπους – βάζει εμπόδιο πως ένα άτομο ΔΕΝ θα μπορέσει να συμμετάσχει επαρκώς.
Ένας χριστιανός προετοιμάζετε , προσεύχεται, διαβάζει τον κανόνα για την Θεία Κοινωνία και ξαφνικά … κάποιος τον συναντά στο δρόμο, τον κακοποιει ή ένα σκάνδαλο έχει κανονιστεί στο σπίτι, έτσι ώστε ο άνθρωπος να αμαρτάνει και να πέφτει στην αμαρτία .
Αυτά είναι εμπόδια από τον διάβολο.
Ως εκ τούτου, πρέπει να ζητήσουμε από το Θεό, τη Θεοτόκο και τον φύλακα άγγελο, να φροντίσουν γι ‘αυτούς, να τους δώσουν την ευκαιρία να έρθουν στην εκκλησία, να εξομολογηθουν και να λάβουν την θεία κοινωνία και, πάνω απ’ όλα, το δώρο του μυστηρίου για τρεις μέρες.

Αυτό συμβαίνει με διαφορετικό τρόπο. Το πρόσωπο ειτε είναι σε εχθρότητα, δεν συμφιλιώθηκε με τους άλλους , δεν ζήτησε συγχώρεση και πηγαίνει στο Δισκοπότηρο. Ή υπάρχουν μυστικά στην ψυχή του – αμαρτωλές αμαρτίες που κρύβει. Αν κάποιος έχει περάσει από μια εξομολόγηση τέτοια , και έρχεται στην εκκλησία και πολλές φορές, λαμβάνει την θεία κοινωνία καταδικάζει τον εαυτό του.

Από αυτούς, ο απόστολος Παύλος, στην επιστολή του προς τους Κορινθίους, λέει ότι «… πεθαίνουν πολλοί » (1 Κορ. 11.30).
Αλλά εάν μετανοήσουμε από τα πάντα, δεν κρατήσαμε τίποτα, δεν αφήσαμε τίποτα στη συνείδησή μας, τότε είμαστε κάτω από την ειδική ΠΡΟΣΟΧΗ του Θεού.
Τότε, ακόμη και αν ένα αυτοκίνητο μας χτυπήσει και μας οδήγηση στον θάνατο, δεν είναι τρομακτικό: την ημέρα της Θείας κοινωνίας όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί θα ήθελαν να πεθάνουν, διότι για χάρη των Αγίων Δώρων, η ψυχή αμέσως θαυμάζει τους Αγγέλους στον Ουρανό και τις ευεργεσίες – .

Η ψυχή δεν πέφτει στην κόλαση την ημέρα του μυστηρίου.
Και αν συμβεί κάτι τέτοιο και ο άνθρωπος παραμείνει ζωντανός, τότε αυτή είναι μια υπενθύμιση του Θεού για την αναπόφευκτη κατάρρευση που μπορεί να έρθει σήμερα ή αύριο. Η ζωή είναι σύντομη. Επομένως, είναι απαραίτητο να ενισχύσετε να εκμεταλευτειται , να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην πνευματική πλευρά της ζωής σας. Οποιαδήποτε ασθένεια, οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση – αυτό είναι είδηση ​​από τον άλλο κόσμο.
Ο Κύριος μας θυμίζει διαρκώς ότι το επίγειο μας καταφύγιο είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ότι δεν ζούμε εδώ για πάντα και πηγαίνουμε σε έναν άλλο κόσμο.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ένα άτομο ζει στη γη, δεν θα χτίσει ένα βασίλειο εδώ.
Μόνο μία φορά δόθηκε η ευκαιρία να ζήσει στον Παράδεισο υπό την κάλυψη της χάριτος του Θεού. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να αντισταθεί, έπεσε στην αμαρτία και η αμαρτία μείωσε – τις ημέρες της ζωής ενός ανθρώπου.

Αλλά ελπίζουμε να εισέλθουμε στη Βασιλεία των Ουρανών μέσα από τη δίκαιη ζωή στον Χριστό και τον καθαρισμό της ψυχής μέσω της μετάνοιας. Και στη βασιλεία των ουρανών – δεν υπάρχει θλίψη, καμία ασθένεια, καμία θλίψη. Και γι ‘αυτό πρέπει να προετοιμάζουμε συνεχώς, να θυμόμαστε : ολόκληρη η ζωή μας είναι προετοιμασία για την Αιωνιότητα.
Πόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στη γη, όλοι πήγαν στον άλλο κόσμο.
Και τώρα βρισκόμαστε στο κατώφλι αυτού του κόσμου.

πηγη iellada.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.