Προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα μας ένα μήνα πριν το εγκεφαλικό

Ποιος είπε οτι το εγκεφαλικό δεν μας προειδοποιεί; Μας προειδοποιεί και μάλιστα ένα μήνα πριν.. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι 2 τύπων: το αιμορραγικό και το ισχαιμικό.

Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούνται από αιμορραγία στον εγκέφαλο και δεν είναι και τόσο συχνά. Τα ισχαιμικά εγκεφαλι…


Ποιος είπε οτι το εγκεφαλικό δεν μας προειδοποιεί; Μας προειδοποιεί και μάλιστα ένα μήνα πριν.. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι 2 τύπων: το αιμορραγικό και το ισχαιμικό.

Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούνται από αιμορραγία στον εγκέφαλο και δεν είναι και τόσο συχνά. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια είναι στην πραγματικότητα που προκαλούνται από απόφραξη ή στένωση των αρτηριών του εγκεφάλου, προκαλώντας μείωση της ροής του αίματος.

Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο που μεταφέρει θρεπτικές ουσίες ή οξυγόνο στον εγκέφαλο μπλοκάρεται με κάποιο τρόπο, τότε είναι που εμφανίζεταται το εγκεφαλικό επεισόδιο. Ένα τμήμα του εγκεφάλου δεν αιματώνεται σωστά εκείνη τη στιγμή, έτσι τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν όταν συμβαίνει αυτό. Οι διάφορες λειτουργίες του σώματος ελέγχονται από το πιο πολύπλοκο όργανο στο ανθρώπινο σώμα – τον εγκέφαλο.

Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο που μεταφέρει θρεπτικές ουσίες ή οξυγόνο στον εγκέφαλο μπλοκάρεται με κάποιο τρόπο, τότε είναι που εμφανίζεταται το εγκεφαλικό επεισόδιο

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, όταν συμβαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο, η ροή του αίματος δεν είναι σε θέση να φτάσει στο τμήμα που ελέγχει στην πραγματικότητα μια συγκεκριμένη λειτουργία του σώματος, έτσι ώστε ένα μέρος του οργανισμού να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Σύμφωνα με πολλούς ιατρικούς εμπειρογνώμονες, τα συμπτώματα και τα σημάδια μπορεί να διαφέρουν από το ένα άτομο στο άλλο, ανάλογα με το προσβεβλημένο μέρος του εγκεφάλου, τον τύπο του εγκεφαλικού επεισοδίου και την έκταση της ζημιάς.

Τα πιο συνηθισμένα σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου είναι:

  • Ασθένεια
  • Αλλαγές στην προσωπικότητα
  • Επιληπτικές κρίσεις
  • Ψευδαισθήσεις
  • Αναπνευστικά προβλήματα
  • Πόνος
  • Αδυναμία ή ζαλάδα
  • Αναισθησία
  • Λόξυγγας

Πηγή:  daddy-cool.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.