Ποια τα 8 πρόωρα σημάδια του Πάρκινσον που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ποια τα 8 πρόωρα σημάδια του Πάρκινσον που δεν πρέπει να αγνοήσετε;

Η ασθένεια του Πάρκινσον επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Είναι μία προοδευτική διαταραχή που μερικές φορές ξεκινάει ως τρέμουλο αλλά με τον καιρό τα συμπτώματα χειροτερεύουν.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια. Ωστόσο, υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα όσων πάσχουν από αυτή.

Υπάρχουν επίσης αρκετά σημάδια που θα πρέπει να κοιτάτε για να καταλάβετε αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε πάσχει από Πάρκινσον.

Μικρά γράμματα

Η βραδυκινησία είναι ένα από τα συμπτώματα της ασθένειας. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να επηρεάσει τον γραφικό χαρακτήρα κάποιου και να τον κάνει να γράφει με μικρότερα γράμματα που είναι δύσκολο να διαβαστούν.

Τρέμουλο

Άλλο ένα σύμπτωμα είναι το τρέμουλο. Μπορεί να το νιώθετε στα δάχτυλα, τα χέρια, τα πόδια ή ακόμα και τα χείλια. Το τρέμουλο μπορεί να συμβαίνει μόνο όταν χαλαρώνετε και να σταματάει όταν κινείστε.

Απώλεια όσφρησης

Είναι ένα από τα πρώιμα σημάδια που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε.

Δυσκολία στον ύπνο

Το να κουνιέστε στον ύπνο σας είναι αρκετά φυσιολογικό. Εάν όμως συμβαίνει πολύ συχνά, τότε θα μπορούσε να είναι κάτι ανησυχητικό.

Δυσκοιλιότητα

Το έντερο και η ουροδόχος κύστη μπορούν να γίνουν λιγότερο ευαίσθητα επειδή επηρεάζονται από το νευρικό σύστημα. Η δυσκοιλιότητα σε συνδυασμό με αίσθηση πρηξίματος θα μπορούσε επίσης να είναι σημάδι.

Έλλειψη εκφράσεων του προσώπου

Αλλαγές στις εκφράσεις του προσώπου και η αδυναμία να εκφράσει κανείς τα συναισθήματά του θα μπορούσαν να είναι ενδείξεις της ασθένειας.

Αλλαγές στην φωνή και την ομιλία

Τα προβλήματα στην ομιλία θα μπορούσαν να οφείλονται στο Πάρκινσον. Εάν δείτε την φωνή σας να γίνεται πιο ήσυχη και απαλή ή νιώθετε σαν να μην μπορείτε να μιλήσετε όπως θα θέλατε, αυτό θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό σημάδι.

Αλλαγές στην διάθεση ή την προσωπικότητα

Μία μεγάλη αλλαγή θα μπορούσε να είναι το αυξημένο άγχος και η αγοραφοβία, που θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στην κατάθλιψη.

Πηγή: fimes.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.