Κάτι συμβαίνει! Η Τουρκία ψάχνει τα μυστικά των ελληνικών Mirage-2000!

mirage

 

Είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια η στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ σε ό,τι έχει να κάνει με το στρατιωτικό τομέα. Σε αυτή τη συνεργασία φαίνεται πως προσπαθεί να μπεί σφήνα η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες.
Πιο συγκεκριμένα με βάση στοιχεία του www.voicenews.gr Ελλάδα και Κατάρ έχουν πραγματοποιήσει αρκετές φορές κοινές ασκήσεις μαζί ενώ και παλαιότερα μαχητικά αεροσκάφη από το Κατάρ είχαν χρησιμοποιήσει τη βάση της Σούδας σε ορισμένες πολεμικές τους επιχειρήσεις.
Η Τουρκία από τη δική της πλευρά τις τελευταίες ημέρες υπέγραψε διμερή συμφωνία με το Κατάρ ώστε να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στο Εμιράτο και παράλληλα Τούρκοι στρατιώτες έχουν σταλεί σαν εκπαιδευτές του Καταριανού στρατού.
Το ζήτημα όμως που προκύπτει δεν έχει να κάνει με τα μαχητικά αεροσκάφη «Μ-2000» που είχε προμηθευθεί από τη Γαλλία η Ελλάδα παλαιότερα και τα «Μ-2000-5» που αποτελούν εξέλιξη τους. Το Κατάρ έχει και αυτό τέτοιου τύπου αεροσκάφη. Οι Τούρκοι από τη μεριά τους δεν είχαν εξοπλιστεί ποτέ με αεροσκάφη από τη Γαλλία αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι τα «Μ-2000» και «Μ-2000-5» χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για την αναχαίτιση των Τουρκικών μαχητικών που εισέρχονται στον ελληνικό εναέριο χώρο και το Αιγαίο, φαίνεται να επιδιώκουν να μάθουν τα «μυστικά» τους.
Εδώ και χρόνια Τούρκοι στρατιωτικοί ανέφεραν πως τα «Μ-2000» και «Μ-2000-5» είναι άγνωστα προς αυτούς και δε γνωρίζουν πώς να τα αντιμετωπίσουν καθώς δεν ξέρουν με ακρίβεια τις δυνατότητες τους. Φαίνεται λοιπόν ότι η υπογραφείσα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας-Κατάρ θα επιδιώξει να θεραπεύσει την έλλειψη γνωριμίας με τα Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη και μάλιστα τρίτης γενιάς, όπως τα «Μ-2000-5».
Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση Τούρκου αξιωματικού ο οποίος ανέφερε: «Kαι τί δεν θα έδινα προκειμένου να μάθω από πρώτο χέρι την επιχειρησιακή συμπεριφορά μαχητικού αεροσκάφους που δεν είναι στο δικό μου αεροπορικό δυναμικό και τα οποία καλούμαι να αντιμετωπίσω σε καθημερινή βάση».
Τέλος πρέπει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό το θέμα. Αν φυσικά υπάρξει αντίδραση…

πηγη voicenews.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.