ΈΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

ALERT! Το ψευδοκράτος ΠΡΟΚΑΛΕΙ ασύστολα

ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ…

Δεν τίθεται θέμα επιστροφής ή τερματισμού της ανάπτυξης της περιοχής της Μόρφου που βρίσκεται εντός των συνόρων του ψευδοκράτους και ανήκει -όπως ισχυρίζεται- στην τουρκοκυπριακή πλευρά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Υπουργείο Εξωτερικών».

 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβερωφ Νεοφύτου, στις 14 Αυγούστου (σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης»), το «ΥΠΕΞ» τις καταδίκασε και ανέφερε ότι ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης, είναι «άτοπο να γίνονται δηλώσεις στις οποίες γίνεται αναφορά σε όνομα περιοχής και να παρατίθενται παράλογα αιτήματα», κατά την έκφρασή του.

Στην ανακοίνωση επικρίνεται έντονα η δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι δεν θα υπάρξει λύση χωρίς την επιστροφή της Μόρφου και υποστηρίζεται ότι αυτού του είδους οι δηλώσεις δείχνουν ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει πρόθεση για λύση. «Παρακολουθούμε τελευταίως τέτοιου είδους αβάσιμες δηλώσεις της ε/κ πλευράς με τις οποίες προβάλλονται απαράδεκτα για την τ/κ πλευρά σημεία και τίθενται προϋποθέσεις.

Αυτές οι δηλώσεις δεν εξυπηρετούν άλλο σκοπό, εκτός από το να προβάλλουν ότι ο βασικός σκοπός τους (των Ε/κ) δεν είναι η λύση. Θεωρούμε ωφέλιμο να τονίσουμε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής της Μόρφου ή τερματισμού της ανάπτυξής της, ότι για χρόνια καταβάλλεται προσπάθεια για ανάπτυξη αυτής της περιοχής. Εξάλλου στόχος των διαπραγματεύσεων δεν είναι η επιστροφή εδαφών, αλλά να συζητηθεί η πιθανότητα εδαφικών ρυθμίσεων σε περίπτωση που είναι αναγκαίο».

Το ψευδοϋπουργείο γράφει ακόμη ότι επαναλαμβάνει την έκκληση προς τους Ε/κ να εγκαταλείψουν συμπεριφορές που δεν εξυπηρετούν την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος. Τονίζουμε για ακόμα μία φορά ότι δεν τίθεται θέμα ο τ/κ «λαός» να αποδεχθεί μια λύση χωρίς τις αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας, καταλήγει. ΚΥΠΕ . hellasforce.com

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.