Ευχάριστα νεα! Αυξήσεις μισθών σε χιλιάδες υπαλλήλους – Πότε ξεκινούν

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Ευχάριστα νεα! Αυξήσεις μισθών σε χιλιάδες υπαλλήλους – Πότε ξεκινούν

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Μεγάλες ανατροπές, προς το θετικότερο, για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους φέρνει το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων από τον επόμενο μήνα.

Τρία χρόνια από τότε που οι ωριμάνσεις μπήκαν στο… ψυγείο, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπορούν πια να προσδοκούν αυξήσεις στις αποδοχές τους.

Πλέον, οι ωριμάνσεις θα υπολογίζονται κανονικά, κάθε τρία χρόνια για Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και κάθε δύο χρόνια για Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική Εκπαίδευση.

Αυτό συνεπάγεται αύξηση δαπάνης για το Δημόσιο ύψους περίπου 143 εκατ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο, οι καθαρές αυξήσεις θα είναι μειωμένες, επειδή αυξάνονται αντίστοιχα οι κρατήσεις φόρων και εισφορών.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα ήταν 806,2 χιλιάδες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 51% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (1.585 εκατ. εργαζόμενοι).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του εργατικού δυναμικού του β’ τριμήνου του 2017, ο μέσος καθαρός μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε 874 ευρώ. Η διαφορά μεταξύ των δύο εργαζομένων είναι 38%, με μεγαλύτερο μισθό φυσικά για τον εργαζόμενο του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, η αναλογία έχει ως εξής:

  • 777 ευρώ για τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα
  • 1.075 ευρώ για τον εργαζόμενο στο Δημόσιο.

Αυξήσεις μισθών σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους – Πότε ξεκινούν

πηγη newsbomb.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.