Δάνεια: Κούρεμα έως 80% για τους συνεπείς

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Δάνεια: Κούρεμα έως 80% για τους συνεπείς

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Σε κούρεμα των χρεών από κόκκινα καταναλωτικά, στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια που θεωρούν αδύνατο να εισπράξουν στο σύνολό τους, προχωρούν οι τράπεζες, εφόσον οι δανειολήπτες είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις των οφειλών τους.

Ακολουθώντας κυρίως το μοντέλο του «υπό αίρεση κουρέματος» δηλαδή της ρύθμισης μέρους της οφειλής και της μεταφοράς  του υπολοίπου ποσού στο μέλλον  για οριστικό κούρεμα, οι τράπεζες προσπαθούν να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια.

Όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, το ποσοστό  των ρυθμίσεων «υπό αίρεση κούρεμα» φτάνει στο 50%. Δηλαδή σήμερα η μία στις δύο ρυθμίσεις  που έχουν επιτευχθεί γίνεται με αυτό το μοντέλο και προβλέπεται διαγραφή ακόμη και 70%-80% της βασικής οφειλής.

Το κούρεμα ωστόσο παρέχεται σταδιακά ή εξ ολοκλήρου από την τράπεζα μόνο εφόσον ο δανειολήπτης αποδεικνύεται συνεπής στην καταβολή των δόσεων που προβλέπει η ρύθμιση.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δάνεια τα οποία έχουν πάψει να εξυπηρετούνται και με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνουν τραπεζικές πηγές, επιχειρείται η ανάκτηση ενός μέρους αυτών πριν καταλήξουν να πουληθούν σε funds.

Πηγή: εφημερίδα Τα Νέα

Πηγη newsbomb.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.