Ακόμα δεν το πιστεύουμε…έρχεται στην Ελληνική αγορά η εταιρεία που ανοίξει 200 καταστήματα και χιλιάδες θέσεις εργασίας

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Ακόμα δεν το πιστεύουμε…έρχεται στην Ελληνική αγορά η εταιρεία που ανοίξει 200 καταστηματα και χιλιάδες θέσεις εργασίας

Στην ελληνική αγορά εισέρχεται εκ νέου η ολλανδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ SPAR, επιλέγοντας αυτήν τη φορά για συνεργάτη τον όμιλο αγορών «Αστέρας». Η πρώτη είσοδος της ολλανδικής εταιρείας στην Ελλάδα έγινε το 1969 με συνεργάτη τη «Βερόπουλος», συμφωνία η οποία έληξε το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει τη δημιουργία της εταιρείας SPAR Hellas στην οποία θα συμμετέχουν από κοινού η ολλανδική και η ελληνική εταιρεία. Στο υφιστάμενο δίκτυο του «Αστέρα», το οποίο αριθμεί 200 καταστήματα,

θα γίνει αλλαγή της επωνυμίας των καταστημάτων με δύο εναλλακτικές επιλογές: είτε «SPAR» είτε «SPAR» μαζί με την επωνυμία του λιανεμπόρου. Στην περίπτωση, ωστόσο, δημιουργίας νέων καταστημάτων και της συνεργασίας με τη SPAR Hellas και άλλων λιανεμπόρων, αυτά τα νέα σημεία πώλησης θα μπορούν να φέρουν μόνο την επωνυμία «SPAR».

Η συμφωνία προβλέπει επίσης την πλήρη αναδιοργάνωση των καταστημάτων βάσει των προδιαγραφών λειτουργίας της SPAR με τις σχετικές διεργασίες να ξεκινούν άμεσα εντός του 2017 και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε βάθος διετίας.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας «Αστέρας» αναφέρεται ότι η απόφαση της SPAR να επανατοποθετηθεί στην ελληνική αγορά βασίζεται στην εκτίμηση πως «το οργανωμένο λιανεμπόριο στην Ελλάδα διατηρεί μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, ενώ βρίσκεται σε κρίσιμη φάση λόγω έντασης των εξαγορών και συγχωνεύσεων, που αλλάζουν τον χάρτη του κλάδου δημιουργώντας μεγάλες ευκαιρίες για δίκτυα τα οποία έχουν παράδοση και εμπειρία στη σχετική αγορά».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι η SPAR θα υποστηρίξει την παρουσία της στην Ελλάδα στους παρακάτω τομείς: προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, φρέσκα προϊόντα, διάθεση τοπικών προϊόντων, σύναψη συμβάσεων με τοπικές βιομηχανίες, που θα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την προοπτική διάθεσης των προϊόντων τους σε ξένες αγορές, μέσω του διεθνούς δικτύου SPAR.

Ο όμιλος αγορών «Αστέρας» ιδρύθηκε το 1993, διαθέτει 88 μέλη – ιδιοκτήτες τοπικών σούπερ μάρκετ και το 2016 ο συνολικός τζίρος τους έφτασε περίπου τα 500 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ allspicynews.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.