ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ: Αυτοί είναι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αρνούνται να παραλάβουν το τροφείο των €6 και το ζητούν να πάει σε άπορες οικογένειες!

 

Αρνούνται το τροφείο των 6 ευρώ ημερησίως, που προβλέπεται στη νέα Συλλογική Σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στη ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΓΕΝΟΠ, εργαζόμενοι της επιχείρησης από Λάρισα, Βέροια, Βόλο και Πιερία, ζητώντας να δοθεί σε ευπαθείς ομάδες.

Αντί του τροφείου, το οποίο θεωρούν ότι τους εκθέτει, ζητούν προσλήψεις προσωπικού και μείωση της τιμής του ρεύματος σε ανέργους, εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Στο ίδιο μήκος κύματος το Συνδικάτο των Εργαζομένων στην Ενέργεια, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες με συλλογή υπογραφών από συναδέλφους οι οποίοι θα ζητούν από τη διεύθυνση της ΔΕΗ να δώσει τα τρόφιμα που τους αντιστοιχούν σε ομάδες συμπατριωτών μας που πραγματικά στερούνται ακόμα και την τροφή».

Ξεκαθαρίζει δε το τι ισχύει αναφορικά με τις πολυσυζητημένες «αυξήσεις» στη ΔΕΗ:

«Διευκρινίζουμε ότι το πολυσυζητημένο τροφείο (σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΔΕΗ) αφορά τροφή σε καντίνες που υπάρχουν στους εργασιακούς χώρους.

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα δεν είμαστε ούτε με τον “Κοινωνικό αυτοματισμό” και το λαϊκισμό αυτών που έπεσαν πάνω στους εργαζόμενους της ΔΕΗ θεωρώντας τους υψηλόμισθους και προνομιούχους. Η αλήθεια είναι ότι:

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχασαν πάνω από το 50% των μισθών τους σ’ αυτά τα πέντε χρόνια της μνημονιακής, νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Οι νέοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αμείβονται με τους κατώτερους μισθούς της πείνας.

Οι εργαζόμενοι στις βάρδιες των Ορυχείων που δουλεύουν εφταήμερα με 63 ώρες την εβδομάδα λόγω υποχρεωτικού προγράμματος εργασίας και όχι λόγω της δικής τους επιλογής χάνουν τεράστια ποσά από τα δεδουλευμένα (αφού η συνδικαλιστική ελίτ δεν έθεσε καν θέμα δημιουργίας 5ης Βάρδιας όπως ισχύει στην υπόλοιποι ΔΕΗ αλλά και στον ιδιωτικό τομέα που εργάζονται σε επιχειρήσεις 24ωρης συνεχούς λειτουργίας).

Οι εργαζόμενοι στις βάρδιες των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών (ΑΗΣ) δουλεύουν, λόγω τρομακτικής έλλειψης προσωπικού, 12ωρα τα περισσότερα των οποίων είναι απλήρωτα, για να μην καταρρεύσει η παραγωγική διαδικασία που συνεπάγεται με κατάρρευση της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.»

«Γι όλους αυτούς τους λόγους προτείναμε στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να μπούμε σε αγώνες για την πραγματική κατάργηση των μνημονίων που συνεπάγεται με επιστροφή στη μισθοδοσία του 2009 κάτι που θα άνοιγε το δρόμο των διεκδικήσεων και σε άλλες ομάδες εργαζομένων του ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα.

Επίσης οι μαζικές προσλήψεις προσωπικού που είναι αναγκαίες για τη στελέχωση όλων των οργανικών θέσεων, εκτός του ότι θα έδινε δουλειά σε χιλιάδες ανέργους, θα έβαζε σε ασφαλή και παραγωγική διαδικασία τη λειτουργία όλων των εργασιακών μονάδων μειώνοντας κατακόρυφα τα πολλά και σοβαρά εργατικά ατυχήματα και ταυτόχρονα θα έκλεινε το δρόμο στο δουλεμπόριο και στην αφανή ιδιωτικοποίηση μέσω των εργολάβων της υπερεκμετάλλευσης.»

«Το Συνδικάτο μας δεν υπόγραψε την ΕΣΣΕ μαζί με άλλα 10 Πρωτοβάθμια Συνδικάτα και αγωνίστηκε (και συνεχίζει να αγωνίζεται συνδικαλιστικά και δικαστικά) για να μην περάσει αυτή η μνημονιακή Συλλογική Σύμβαση της ντροπής που συμβολαιοποιεί τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που ξεπλένει τις οικονομικές δοσοληψίες και τη διαπλοκή με την εργοδοσία, που διαχωρίζει τη συνδικαλιστική ελίτ από τους εργαζόμενους (άλλα μέτρα και άλλα σταθμά) σε ότι αφορά τις μεταβλητές αμοιβές», καταλήγει το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη».

πηγή: Το Ποντίκι

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.