Φάρμακα-δηλητήρια στους Έλληνες;

 

 

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Όταν πριν κάτι χρόνια έγραψα άρθρο για τα «γενόσημα» φάρμακα που έμπαιναν στον «χορό» της Ελλάδας, κάποια κομματόσκυλα όρμησαν να…
με φάνε υποστηρίζοντας τις κινήσεις των «λατρεμένων» τους πολιτικών, οι οποίοι στο όνομα της «μείωσης κόστους» (αλλά και του προσωπικού τους θησαυρίσματος) έδιναν «μάχη» για να τα βάλουν στην κυκλοφορία στη χώρα μας.

Το επιχείρημα τους, ήταν πως σε ΟΛΟ τον κόσμο κυκλοφορούσαν γενόσημα, κάτι που κανείς δεν αμφισβήτησε μεν, αλλά……

Είχαμε από την άλλη ΤΟΤΕ, στις αρχές, όταν ακόμα τα πράγματα ήταν στη «διαβούλευση» (και καλά) τις ανακοινώσεις του Ε.Ο.Φ, που έλεγαν ότι ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ (αν θυμάμαι καλά).

Βέβαια, μέσα σε χρόνο «ρεκόρ» ΤΟΤΕ, τα γενόσημα μπήκαν στην αγορά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (για να μην ξεχνιόμαστε) και με διάφορες «ρυθμίσεις» των αρμοδίων, ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ, υποχρεώθηκαν οι Έλληνες να τα παίρνουν, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να καταβάλλουν από τις τσέπες τους το «υπόλοιπο» που δεν κάλυπτε το ταμείο τους για τα πρωτότυπα, για τα φάρμακα που έπαιρναν χρόνια.

Από ΤΟΤΕ, μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα γενόσημα φάρμακα είναι στις ζωές μας, και εκατομμύρια κέρδη από αυτά, είναι στις τσέπες πάρα πολλών, πολιτικών κλπ, που έχουν σχέση με φαρμακευτικές εταιρίες και βιομηχανίες.

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί άρθρα, και έχουν γίνει ρεπορτάζ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ) ΑΡΝΗΤΙΚΑ για πολλά από τα γενόσημα που κυκλοφορούν ΚΑΙ στην Ελληνική αγορά, μόνο που ο κοσμάκης, που μετρά ακόμα και το μισόευρο, δεν το πήρε χαμπάρι.

Πριν καμιά δεκαριά μέρες, ένα ακόμα άρθρο δημοσιεύτηκε, αλλά ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ πάλι δεν έκανε τον κόπο να το ψάξει, να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ τον κοσμάκη.

Ας δούμε τι λέει.

«ΚΤΗΝΩΔΙΑ!!! ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!!

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΝΓΚΕΛΕ! Αυτά που απαγορεύουν στην χώρα τους, τα επιβάλλουν στους «κατώτερους» Έλληνες τα άρεια καθάρματα…

Νέο σκάνδαλο με επίκεντρο παραποιημένα στοιχεία από ινδική εταιρεία για γενοσήμα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο
Πόσες φορές ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως υπουργός Υγείας, διερρήγνυε τα

ιμάτιά του για την ποιότητα γενοσήμων παρασκευασμένων σε τρίτες χώρες; Πόσες φορές ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την ίδια θέση, ισχυριζόταν πως ότι γενόσημο -ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης- έχει πάρει έγκριση από αρχές ευρωπαϊκών χωρών, είναι ασφαλές να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα;

Ένα νέο σκάνδαλο με επίκεντρο παραποιημένα στοιχεία από ινδική εταιρεία για γενοσήμα που κυκλοφορούν, όμως, στην Ευρώπη, συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Οι δύο τελευταίες χώρες έχουν προχωρήσει ήδη στην ανάκληση αδειών κυκλοφορίας των επίμαχων γενοσήμων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο γερμανικός ΕΟΦ (BfArM).
Το σκάνδαλο αφορά σε ψευδή ή παραποιημένα αποτελέσματα κλινικών ερευνών και ελέγχων βιοϊσοδυναμίας για περίπου 178 γενόσημα 28 φαρμακευτικών εταιρειών. Τις μελέτες είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία, η ινδική GVK Bio από το 2008 μέχρι το 2014. Με βάση αυτά τα στοιχεία, τα σκευάσματα αυτά είχαν πάρει άδεια κυκλοφορίας στη Γερμανία, ενώ προηγουμένως είχαν πάρει και την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Αφορμή για τους ελέγχους που διενεργεί τώρα ο BfArM αποτέλεσε η έρευνα του γαλλικού οργανισμού φαρμάκων (ANSM) στις εγκαταστάσεις της GVK Bio στην περιοχή Hyderabad της Ινδίας, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές παραλείψεις στη διεξαγωγή των μελετών και στην εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Ο εκπρόσωπος του BfArM, Μάικ Πόμερ, δήλωσε στο «Spiegel» ότι θα ανακληθούν οι άδειες κυκλοφορίας των σκευασμάτων που έχει ελέγξει η ινδική GVK Bio, τουλάχιστον μέχρι οι φαρμακευτικές οι οποίες τα διακινούν ή παρασκευάζουν να προσκομίσουν νέα, διορθωμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η υπόθεση ενδέχεται να αφορά σε περίπου 1.250 σκευάσματα.

Από τη μεριά του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε ανακοίνωση, μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, σύμφωνα με την οποία θα διερευνήσει αν οι άδειες κυκλοφορίας των εν λόγω σκευασμάτων θα πρέπει να διατηρηθούν, ανασταλούν ή ανακληθούν οριστικά. Η τελική οδηγία του ΕΜΑ αναμένεται τον Ιανουάριο του 2015.

Τα υπό έλεγχο γενόσημα αφορούν σε μία μεγάλη γκάμα ασθενειών, όπως για το Αλτσχάιμερ, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την υπέρταση, αντιαλλεργικά, αντικαταθλιπτικά, ακόμα και σκευάσματα για τη σχιζοφρένεια.

Στη Γαλλία έχουν ήδη ανασταλεί οι άδειες κυκλοφορίας 25 σκευασμάτων και στο Βέλγιο 8, τουλάχιστον μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Και στις δύο περιπτώσεις μεταξύ των «κομμένων» γενοσήμων υπάρχει και σκεύασμα της ισραηλινής TEVA, η οποία έχει βεβαρυμένο παρελθόν ανακλήσεων και στις ΗΠΑ. Κατά τα άλλα, στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας Ισραήλ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα –όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις- της συγκεκριμένης εταιρείας δεν υπόκεινται σε υποχρεωτικό έλεγχο από τους οργανισμούς φαρμάκων των χωρών της Ε.Ε!

Αναλυτικά, τα σκευάσματα των οποίων οι άδειες ανακαλούνται προσωρινά ανήκουν στις εταιρείες: Abbott Products, Biogaran, Cristers, Laboratoires Gerda, Medipha Sante, Mylan Sas, Teva Sante, Zydus France, για την περίπτωση της Γαλλίας και Mylan sprl, Teva Pharma Belgium και Apotex Europe BV Nederland στην περίπτωση του Βελγίου.

Οι πολύ σοβαρές αυτές εξελίξεις, οι οποίες εγείρουν θέμα δημόσιας υγείας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και στην Ελλάδα, έρχονται τη στιγμή, που η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θέτει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο διεξαγωγής διαγωνισμών για τις προμήθειες των δημοσίων νοσοκομείων. Ένα από τα σημεία που στηλιτεύει είναι ότι, σύμφωνα με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, «δεν απαιτείται οι μειοδότες να προσφέρουν σκευάσματα που έχουν λάβει τιμή στην Ελλάδα», άρα δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Τις συνέπειες τέτοιων πολιτικών, οι οποίες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο αφήνουν διάπλατα «παράθυρα» για να την είσοδο αμφιβόλου ποιότητας γενοσήμων στην αγορά, τρέχει τώρα να «μαζέψει» ο γερμανικός ΕΟΦ. Όμως, το Βερολίνο, το οποίο πιέζει για τις αιματηρές περικοπές στην υγεία στην Ελλάδα και για τη συνέχιση της εφαρμογής μέτρων που αφανίζουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία προς όφελος εταιρειών φθηνών γενοσήμων, προστατεύει τους δικούς του πολίτες. Οι ελληνικές αρχές και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο;»

ΠΩΣ σας φάνηκε αδέλφια;

Μήπως (λέω εγώ) μας δηλητηριάζουν; Το παιχνίδι με τα φάρμακα είναι από τότε που βγήκαν οι λάσπες σε ΟΛΟ τον κόσμο, τα κέρδη είναι φυσικά τεράστια, και ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει σημασία στην ανθρώπινη ζωή.

ΠΑΙΖΟΥΝ με τις ζωές μας, μας εξοντώνουν, και θησαυρίζουν.

Πολύ απλά, πολύ «στεγνά».

Είμαι περίεργος να δω ΤΙ θα γίνει, ΠΩΣ θα κινηθεί το υπουργείο ΑΝ κινηθεί…..

Τα ΛΑΜΟΓΙΑ, οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΑΣ γεμίζουν με δηλητήρια την αγορά και, με εκατομμύρια τις τσέπες τους.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ με λίγα λόγια την ΕΞΟΝΤΩΣΗ μας αν δεν το καταλάβατε, γιατί ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε την αγορά ΟΛΩΝ των φαρμάκων και ΟΧΙ το κράτος.

Από δικά μας χρήματα, από «κρατήσεις και φορολογία» το κράτος κινείται.

Ο νέος Υπουργός τι θα κάνει γι αυτό;

Ο αρθρογράφος κατονομάζει κάποιους που ευθύνονται (λίγο η πολύ η έρευνα αν γίνει θα δείξει) γι αυτό το «ξέφραγο αμπέλι», για τη ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο βωμό του κέρδους, και είναι πολύ εύκολο, ΑΝ θέλει, (ο υπουργός και η δικαιοσύνη) να βρει ΠΟΙΟΙ είναι εκείνοι που έχουν ΑΜΕΣΗ και ΕΜΜΕΣΗ σχέση με φαρμακοβιομηχανίες και εταιρίες, και είναι ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ στην δηλητηρίαση ενός ολόκληρου λαού.

Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις τους.

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.