Τι μπορεί να πάθετε αν δεν πίνετε αρκετό νερό! ! !

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 75% από νερό. Είναι, επομένως, φυσιολογικό το νερό να είναι απολύτως απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, αυτό σημαίνει ότι έχει χάσει πολύ περισσότερο νερό από όσο έχει λάβει τις τελευταίες ώρες/ημέρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ορισμένες σημαντικές συνέπειες για τη γενικότερη υγεία του ατόμου.

Δείτε με ποιους τρόπους η αφυδάτωση επηρεάζει σοβαρά την υγεία σας:

Αρτηριακή πίεση: Όταν κάποιος έχει χαμηλά επίπεδα νερού στον οργανισμό του, το αίμα του θα αρχίσει να πήζει. Ως αποτέλεσμα αυτού, καθίσταται πιο δύσκολο για το αίμα να ρέει ομαλά στις αρτηρίες και να διοχετεύεται σε όλο το σώμα. Η αυξημένη αντίσταση στη ροή του αίματος, κάνει την καρδιά να εργάζεται περισσότερο, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και ταυτόχρονα αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Υψηλή χοληστερόλη: Τα επίπεδα της χοληστερόλης αυξάνονται για να προστατευθούν τα κύτταρα από την απώλεια νερού.

Αλλεργίες και άσθμα: Το σώμα σας έχει ορισμένους μηχανισμούς άμυνας που αντί να σας προστατεύουν, σας δημιουργούν προβλήματα όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό στον οργανισμό. Οι δίοδοι στην μύτη και τον λαιμό σας “κλείνουν” προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω απώλεια νερού μέσω των υδρατμών (εξάτμιση νερού). Ως αποτέλεσμα, τα άτομα με αλλεργίες και άσθμα δυσκολεύονται πάρα πολύ να αναπνεύσουν όταν είναι αφυδατωμένα.

Αύξηση σωματικού βάρους: Η αφυδάτωση παρερμηνεύεται πολλές φορές ως πείνα. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το σώμα τους ζητά περισσότερο νερό και ερμηνεύουν το αίσθημα αυτό ως πείνα. Η αφυδάτωση συνοδεύεται με χαμηλά επίπεδα ενέργειας και χαμηλό μεταβολικό ρυθμό. Αυτός ο συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους.

Δυσλειτουργία νεφρών και ουροδόχου κύστεως: Η έλλειψη νερού “επιτρέπει” τη συσσώρευση επικίνδυνων τοξινών και βακτηρίων στο αίμα. Τα νεφρά και η ουροδόχος κύστη σας είναι δύο όργανα που είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα σε μόλυνση σε περίπτωση αφυδάτωσης. Είναι, επίσης, πιθανό να προκληθεί οξεία νεφρική βλάβη, το οποίο σημαίνει ότι τα νεφρά σας σταματούν να λειτουργούν εντελώς.

πηγη  seleo.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.