Σπουδαία ανακάλυψη-Βρήκαν τον χώρο που ετάφη ο πρωτομάρτυρας Στέφανος! (ΦΩΤΟ)

Κατά τη διάρκεια ανασκαφής, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη της Ραμάλα, οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα σπουδαίο χριστιανικό κειμήλιο, τον τόπο ταφής του Αγίου Στεφάνου, πρώτου μάρτυρα για τον Χριστό.

Οι  επιστήμονες που μελετούν τα χωριά κοντά στο Harb al-Tayar, δυο χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Ραμάλα, απέδωσαν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα στο έργο του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ για τον εντοπισμό και την αποκατάσταση των αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Δρ Salah al-Hudeliyya ανακάλυψε τα ερείπια ενός εκκλησιαστικού συγκροτήματος, το οποίο περιλαμβάνει ναό από την βυζαντινή περίοδοκαι  βυζαντινό μοναστήρι.

Σύμφωνα με τον al-Hudeliyya, το εύρημα αυτό είναι εξαιρετικής αξίας για τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

“Σε μία από αυτές τις εκκλησίες συναντήσαμε ένα σημάδι που δείχνει ότι αυτός ο ναός ανεγέρθηκε προς τιμήν του Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, που θάφτηκε εδώ στο τριακοστό πέμπτο έτος της εποχής μας (35 μΧ)”, – είπε ο ιστορικός.

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.