Σκόπια: Νέα ανθελληνική προπαγάνδα σε ‘ντοκιμαντέρ’ στην κρατική τηλεόραση

Χωρίς σχόλια στο περιεχόμενο παρουσιάζουμε την εντυπωσιακή ανακοίνωση για την έναρξη ενός «ντοκιμαντέρ», παραγωγής της κρατικής τηλεόρασης στην FYROM, MRT, που όπως υποστηρίζεται δείχνει τον «παραλογισμό» της ελληνικής αντίθεσης στη δημιουργία από τον Τίτο, της νότιας σλαβικής επαρχίας της Γιουγκοσλαβίας, ως «Μακεδονία» και την ανεξαρτησία της το 1991.

Φυσικά, το ‘ντοκιμαντέρ’ δεν αναφέρει ούτε το γεγονός ότι το όνομα «Μακεδονία» για το πρώην Γιουγκοσλαβικό κράτος, ήταν μια καινοτομία μερικών δεκαετιών, ούτε ότι πήγαινε χέρι- χέρι, με επεκτατικό σχεδιασμό με κύριο στόχο την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και μικρότερη κλίμακα την Αλβανία και τη Σερβία.

Με το δεδομένο ότι τα περισσότερα νοικοκυριά στην FYROM έχουν κατά κύριο λόγο πρόσβαση στην κρατική ραδιοτηλεόραση, είναι πιθανό ότι αυτή η προπαγανδιστική προσπάθεια θα τονίσει την αρνητική εικόνα της Ελλάδας, ως τον «πρωταρχικό εχθρό», μια εικόνα που καλλιεργείται για περισσότερο από δύο δεκαετίες από τους αξιωματούχους των Σκοπίων.

Στο κείμενο ο αφηγητής σημειώνει: «Αποκλειστικά στην κρατική τηλεόραση- η τελευταία ταινία ντοκιμαντέρ για τις ρίζες και το ιστορικό υπόβαθρο σχετικά με την αντίθεση της Ελλάδας στις ονομασίες «Μακεδονία», «Μακεδονικό έθνος» και «Μακεδονική γλώσσα».

 

 

 

πηγη http://tilegrafima.gr/

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.