Γράφοντας το νέο της βιβλίο, μία δημοσιογράφος, που ασχολείται με το φαγητό, ανακάλυψε πως τα συσκευασμένα προϊόντα που βρίσκουμε στα σουπερ μάρκετ, κρύβουν μεγάλα και αηδιαστικά μυστικά.
Το βιβλίο θα λέγεται “Swallow This” (Κατάπιε Το) και η συγγραφέας αναφέρει: “Οι σαλάτες, μπορεί να είναι 10 μέρες παλιές και πιθανώς να βρίσκονται κάτω από χλωριούχο νερό για έως και 8 ώρες, ώστε να μην επιτρέψουν σε βακτήρια να αναπτυχθούν”! Επίσης σύμφωνα με το ρεποτάζ που διάβασε το athensmagazine.gr, λέει οτι οξέα φρούτων όπως τα κιτρικό, τρυγικό και άλλα, τοποθετούνται στα φύλλα των πράσινων σαλατών για να τους δείχνουν την όψη του φρέσκου!
Σημαντικό είναι πως γίνονται και οι ανάλογες επεξεργασίες στα έτοιμα γεύματα ώστε να έχουν την ίδια γεύση. Ο λόγος; Για να νιώθει ο καταναλωτής αυτοπεποίθηση για αυτό που φτάνει στο πιάτο του!
Εκτός των άλλων το τραγικό της υπόθεσης είναι πως κατεψυγμένα τρόφιμα, πολλές φορές κρατιούνται σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός για μήνες έως και έτη μέχρι να φτάσουν στο καλάθι του καταναλωτή!
πηγη athensmagazine.gr
Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.