Ο γάμος -όσοι και όσο κι αν το αρνείστε- κάνει καλό!

 

 

Ο γάμος γίνεται ξανά της μόδας και αν έχετε αμφιβολίες για το πόσο καλό ή κακό κάνει στη σχέση, δεν…
έχετε παρά να τον δοκιμάσετε. Όσοι άλλωστε τον αποκηρύσσουν δε σημαίνει ότι αρνούνται τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα μιας μακροχρόνιας σχέσης, που ουσιαστικά αυτό ακριβώς είναι ο γάμος.

Μη φοβάστε, λοιπόν, πως ο γάμος μπορεί να σκοτώσει τον έρωτα στη σχέση σας, αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει προηγηθεί η δική σας εμπλοκή και ευθύνη. Αν διαβάσετε παρακάτω θα διαπιστώσετε, μάλιστα, πως μάλλον το αντίθετο συμβαίνει με την ισόβια δέσμευση, που συμβολίζει το γαμήλιο μυστήριο.

1. Σύνδεση και δέσιμο
Η νομική και θρησκευτική αναγνώριση του δεσμού μεταξύ δυο ατόμων, που προσφέρει ο θεσμός του γάμου, ενισχύει τη σχέση και την οικειότητα μεταξύ των δυο συντρόφων. Δεν είναι, άλλωστε, θέμα αναγνώρισης από την πολιτεία της αγάπης που έχει ο ένας για τον άλλο, όσο κοινοποίηση της σχέσης των δυο, ως επισημοποιημένη και θεσμοθετημένη συνθήκη.
2. Νομικά δικαιώματα
Καλώς ή κακώς, η πολιτεία φέρεται με μεγαλύτερη γενναιοδωρία στα παντρεμένα ζευγάρια και προσφέρει μεγαλύτερη γκάμα δικαιωμάτων και διευκολύνσεων. Αν δε θέλετε, λοιπόν, να έχετε νομικά προβλήματα στο μέλλον ούτε εσείς, ούτε ο σύντροφός σας, ένας πολιτικός γάμος θα σας γλιτώσει από πολλές σκοτούρες και αμήχανες στιγμές με την οικογένεια και τα «πεθερικά».

3. Μακροζωία
Αυτό που συνήθως ακούγεται είναι πως οι παντρεμένοι άντρες ζουν περισσότερο, ενώ στην περίπτωση των γυναικών συμβαίνει το αντίθετο και περισσότερα χρόνια ζουν οι ανύπαντρες κυρίες. Αυτό που δείχνει, όμως, η κοινωνική παρατήρηση είναι πως και τα δυο φύλα, όταν βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις, παντρεμένοι ή μη, απολαμβάνουν καλύτερη πνευματική υγεία, που συμβάλει στη μακροβιότητά τους. Όπως είπαμε άλλωστε η διαφορά μεταξύ του γάμου και μιας μη επισημοποιημένης μακροχρόνιας σχέσης, είναι η υπογραφή του κουμπάρου…

4. Στήριγμα ζωής
Όταν αποφασίζετε να παντρευτείτε κάποιον, αποφασίζετε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί του και, ενώ, μπορεί να μοιάζει τρομακτική μια τέτοια απόφαση, αρχικά, στην ουσία δίνετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να έχετε πάντα δίπλα σας έναν άνθρωπο να σας στηρίζει, όταν τα βρίσκετε σκούρα.
Πέρα από την ψυχολογική υποστήριξη, για πολλούς εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι μοιράζονται τα έξοδά τους με κάποιον και γλιτώνετε εαυτόν από πολλές δυσκολίες και κερδίζετε σε πολλά επίπεδα.

5. Δέσμευση
Ο γάμος, μπορεί για κάποιους να είναι μια τυπική διαδικασία, αλλά ακόμα και σε αυτούς που τον σνομπάρουν, δημιουργεί την αίσθηση της ανάγκης να προσπαθήσουν να λύσουν τα όποια προβλήματα και να μην αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με διάθεση φυγής και εγκατάλειψης.
Ο γάμος λειτουργεί περισσότερο σαν δέσμευση προς τον εαυτό κάποιου να προσπαθήσει για κάτι και να επενδύσει συναισθηματικά και ψυχικά με μεγαλύτερη έμφαση στη σχέση.

6. Περισσότερη συνουσία
Μπορεί να νομίζετε ότι οι εργένηδες φίλοι σας κάνουν Περισσότερη συνουσία, από τους παντρεμένους φίλους σας, αλλά νομίζετε λάθος. Αν μη τι άλλο, τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν κάθε ώρα και στιγμή -έστω θεωρητικά- την ευκαιρία για σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ η οικειότητα και η τρυφερότητα που φέρει μαζί της μια μακροχρόνια σχέση ή ένας γάμος, βελτιώνει πάντα την ποιότητα.

7. Φορολογικές ελαφρύνσεις
Μπορεί οι φορολογικές ελαφρύνσεις που προσφέρει ένας γάμος να μην είναι επαρκής λόγος για να παντρευτείτε, αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε πόσο πιο εύκολη κάνουν τη ζωή σας. Είτε πολιτικός, είτε θρησκευτικός ο γάμος, στην εφορία θα πληρώνετε λιγότερα και αυτό δε χάλασε ποτέ κανένα.

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.