Να γιατί θα πρέπει να βάζετε κρεμμύδια στις κάλτσες σας πριν πάτε για ύπνο!

 

 

Γνωρίζατε ότι το κάτω μέρος των ποδιών σας αποτελεί ένα ισχυρό και άμεσο σημείο πρόσβασης στα εσωτερικά όργανα του σώματος σας; Αυτά τα σημεία πρόσβασης  είναι γνωστά ως μεσημβρινοί στην κινεζική ιατρική και αποτελούν μονοπάτια για κάθε όργανο μέσα στο σώμα μας.

Να γιατί θα πρέπει να βάζετε κρεμμύδια στις κάλτσες σας πριν πάτε για ύπνο!
Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν αποδέχονται την ύπαρξη μεσημβρινων, όσοι έχουν εντρυφήσει στην κινεζική ιατρική γνωρίζουν ότι το μεσημβρινό σύστημα είναι πολύ στενά συνδεδεμένο με το νευρικό μας σύστημα.

Γι αυτούς, εφόσον έχουμε στο σώμα μας νεύρα και νευρικό σύστημα, τότε έχουμε και μεσημβρινούς.

Το κάτω μέρος των ποδιών έχει πολλές διαφορετικές νευρικές απολήξεις (περίπου 7.000 μεσημβρινούς), οι οποίες συνδέονται άμεσα με πολλά διαφορετικά όργανα. Ενεργούν ως πολύ ισχυρά ηλεκτρικά κυκλώματα εντός του σώματος και βρίσκονται συνήθως σε αδράνεια επειδή φοράμε παπούτσια.

Σύμφωνα με τους Κινέζους αν δεν χρησιμοποιούμε πρακτικές, όπως τον βελονισμό για παράδειγμα, για να τους βοηθήσουμε να «ξυπνήσουν» , τότε θα πρέπει όσο μπορούμε περισσότερο να περπατάμε ξυπόλυτοι! Το βάδισμα χωρίς τα παπούτσια θα τονώσει τους μεσημβρινούς στο κάτω μέρος των ποδιών μας, καθώς και θα μας βοηθήσει να γειωθούμε με το αρνητικό πεδίο ιόντων της γης.

Τα κρεμμύδια, αλλά και τα σκόρδα, είναι γνωστό ότι αποτελούν καθαριστικά του αέρα. Έχουν επίσης την ιδιότητα όταν εφαρμόζονται στο δέρμα τοπικά, να σκοτώνουν τα μικρόβια και τα βακτήρια. Το φωσφορικό οξύ το οποίο περιέχουν (η ουσία δηλαδή στα κρεμμύδια που μας κάνει να «κλαίμε» όταν τα κόβουμε), εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει στον καθαρισμό του.

Να γιατί θα πρέπει να βάζετε κρεμμύδια στις κάλτσες σας πριν πάτε για ύπνο!

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε σε δύο απλά βήματα πως με την βοήθεια των κρεμμυδιών μπορούμε να καθαρίσουμε το αίμα μας και να σκοτώσουμε μικρόβια και βακτήρια.

Βήμα 1: Κόβουμε βιολογικά κρεμμύδια σε φέτες

Χρησιμοποιούμε βιολογικά κρεμμύδια, επειδή αυτά είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες που, όπως είναι φυσικό, δεν θα θέλαμε επάνω στα πόδια μας και μέσα στον οργανισμό μας.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε επίπεδες φέτες, ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν στο κάτω μέρος ολόκληρου του ποδιού μας (όπως μια πλατφόρμα).

Βήμα 2: Βάζουμε μια φέτα κρεμμύδι σε κάθε κάλτσα, φοράμε τις κάλτσες μας και απλά πέφτουμε για ύπνο! Αφήνουμε τα κρεμμύδια να δράσουν όλη νύχτα ενώ κοιμόμαστε.

Καθώς κοιμόμαστε, οι φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες του κρεμμυδιού θα εισέλθουν στο σώμα μας μέσω του δέρματος μας (διαθερμική εφαρμογή), και σύμφωνα πάντα με την Κινεζική Ιατρική, θα καθαρίσουν το αίμα μας, θα σκοτώσουν τα βακτήρια και τα μικρόβια και θα απορροφήσουν τις τοξίνες! Επιπλέον θα βοηθήσουν να καθαριστεί ο αέρας στο δωμάτιό μας.

Η επαναχρησιμοποίηση των κρεμμυδιών δεν συνιστάται, καθώς συγκεντρώνουν μικρόβια και βακτηρίδια.

Στην Αγγλία, κατά τη διάρκεια της πανούκλας τεμάχιζαν κρεμμύδια και τα αφήναν στα δωμάτια των σπιτιών για να καθαριστεί ο αέρας. Με αυτό το τρόπο ο πληθυσμός αποκτούσε φυσική αντοχή σε λοιμώξεις, γρίπη και πανούκλα. Η παρακάτω εικόνα δείχνει τα όργανα και τα συστήματα μέσα στο σώμα μας και τα σημεία σύνδεσης μέσω των μεσημβρινών στο πόδι μας.

Να γιατί θα πρέπει να βάζετε κρεμμύδια στις κάλτσες σας πριν πάτε για ύπνο!

Τα οφέλη από την τοποθέτηση μιας φέτας κρεμμυδιού στη κάλτσα μας πριν πάμε για ύπνο, σύμφωνα πάντα με την Κινεζική ιατρική:

• Σκοτώνει τα βακτηρίδια, τα μικρόβια και τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Τα κρεμμύδια (και το σκόρδο) έχουν ισχυρή αντί-βακτηριακή και αντιϊκή δράση.

• Καθαρίζει το αίμα μας – το φωσφορικό οξύ από τα κρεμμύδια απορροφάται μέσω του δέρματος και καθαρίζει το αίμα.

• Καθαρίζει τον αέρα ενώ κοιμόμαστε. Αυτή η μικρή φέτα ενός δύσοσμου κρεμμυδιού γύρω από τα πόδια μας, θα καθαρίσει τον αέρα και θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε  από την κακοσμία των ποδιών.

 

πηγη dinfo.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.