Σήμερα η φθηνή μόδα είναι σχεδόν αναπόφευκτη δεδομένου ότι μεγάλες εμπορικές εταιρίες παράγουν μεγάλες ποσότητες χωρίς να δίνουν τις κατάλληλες συνθήκες στους εργαζομένους και με στόχο να φθάνουν την κατανάλωση σε πολύ χαμηλές τιμές.
Αυτή η εκστρατεία λοιπόν πραγματοποιήθηκε με στόχο να ευαισθητοποίηση τους ανθρώπους σχετικά με τις συνθήκες που παράγονται αυτά τα φθηνά ρούχα. Τι έκαναν λοιπόν… τοποθέτησαν ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας με την επιγραφή μπλουζάκια 2 ευρώ. Όσοι πήγαν και δοκίμασαν να αγοράσουν ένα τους βγήκε στην οθόνη ένα μήνυμα και μερικές εικόνες όπου αναφέρονταν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες παράγονται τα φθηνά ρούχα. Γυναίκες και παιδιά εργάζονται για 13 σεντς την ώρα.
Στο τέλος ο αγοραστής ρωτήθηκε αν θέλει να αγοράσει το μπλουζάκι η αν θέλει να κάνει μια δωρεά…. Η απάντηση ήταν αναμενόμενη.
Δείτε το βίντεο :
πηγη http://apisteuta.com/
Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.