Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Το 1939, η πόλη του Essex γνώριζε μεγάλη άνθηση. Το Εθνικό Πάρκο Glacier που την πλαισιώνει, ήταν πόλος έλξης επισκεπτών και οι δύο είσοδοι του στην πόλη, γέμιζαν κόσμο. Όταν ανακοινώθηκε πως ο Μέγας Βόρειος Σιδηρόδρομος θα ξεκινούσε να κάνει στάση στο Essex, όλοι πίστεψαν πως το μέρος θα απογειωθεί από τουρίστες! Μάλιστα, σκόπευαν να φτιάξουν και μια τρίτη είσοδο για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επισκέπτες!

Βέβαια, όλοι αυτοί οι τουρίστες θα έπρεπε κάπου να μείνουν. Έτσι, φτιάχτηκε το Izaak Walton Inn. Ήταν ένα μεγάλο, μοντέρνο ξενοδοχείο, το οποίο κόστισε 40.000 δολάρια κι είχε 29 δωμάτια, 10 μπάνια, χώρο υποδοχής, τραπεζαρία και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Δυστυχώς, ο πόλεμος πρόλαβε τον τουρισμό. Η Αμερική μπήκε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο κι ύστερα από την τραγωδία του Περλ Χάρμπορ το 1941, τα σχέδια για την τρίτη είσοδο του πάρκου ναυάγησαν. Η μικρή πόλη του Essex παρέμεινε ως είχε.

Θα περίμενε κανείς να κλείσει το ξενοδοχείο. Τίποτα τέτοιο, όμως, δε συνέβη. Αντίθετα, τα  καταλύμματα του προσέλκυαν φυσιολάτρες και σκιέρ. Εκεί, έβρισκαν θαλπωρή και μια όμορφη φιλοξενία.

Σήμερα, το ξενοδοχείο λειτουργεί ακόμη, αλλαγμένο όμως. Με μια πρόσφατη ανακαίνιση που επηρεάστηκε από την γεμάτη ατμομηχανές ιστορία της περιοχής, έγινε απλά υπέροχο! Ρίχνοντας μια ματιά στα δωμάτια του, θα καταλάβετε γιατί το Izzak Walton Inn θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα καταλύμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή!

Αυτό το βαγόνι, βρέθηκε στο Essex το 1941. Ανήκε στον Μέγα Βόρειο Σιδηρόδρομο Χ215. Πλέον, έχει μετατραπεί σε κάτι μοναδικό!

diaforetiko.gr : The GN X215 Caboose 600x400 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Έχει μετατραπεί σε μια φιλόξενη κατοικία, στην οποία μπορούν να μείνουν μέχρι 6 άτομα. Μπαίνοντας μέσα, θα ξεχάσετε που βρίσκεστε! Δε θυμίζει με τίποτα βαγόνι!

diaforetiko.gr : 11 600x400 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Μια οικογένεια θα νιώσει πολύ άνετα εδώ μέσα! Υπάρχει ένα δωμάτιο με κουκέτες, ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι, τζάκι υγραερίου και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα!

diaforetiko.gr : squeeze Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Το βαγόνι, που ζυγίζει περίπου 60 τόνους, μεταφέρθηκε στην τωρινή του θέση με τη βοήθεια γερανού.

diaforetiko.gr : 340 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

“Μας επισκέπτονται πολλοί λάτρεις των σιδηροδρόμων και των τρένων”, δηλώνει η Elise Wright, η διευθύντρια του Izaak Walton Inn.

diaforetiko.gr : 432 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Το GN X215 δεν είναι η μόνη αμαξοστοιχία που ελκύει τουρίστες. Υπάρχουν κι άλλες που επισκέπτεται κόσμος. Όπως για παράδειγμα η ατμομηχανή 441 του Βόρειου Σιδηροδρόμου.

diaforetiko.gr : 6 600x243 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Αυτό το βαγόνι, αντιπροσωπεύει τα πετρελαιοκίνητα τρένα που επισκέπτονταν το Izaak Walton καθημερινά στο παρελθόν.

diaforetiko.gr : 7 600x398 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Κάθε βαγόνι έχει υπέροχες ρουστίκ λεπτομέρειες. Το συγκεκριμένο έχει τοίχους σημύδας και δρύινο πάτωμα.

diaforetiko.gr : 9 600x398 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Αυτό το μεγάλο βαγόνι μπορεί να φιλοξενήσει δύο ζευγάρια ή μια μικρή οικογένεια. Η άνετη του κουζίνα προσφέρεται για μαγείρεμα φρέσκων ψαριών από το ποτάμι!

diaforetiko.gr : 111 600x4501 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Τα βαγόνια έχουν ανακαινιστεί πλήρως, αλλά διατηρούν και κάποια στοιχεία από το παρελθόν τους. Τα παιδιά, τρελαίνονται να οδηγούν. Δε θα μπορούσαν, λοιπόν, να τους το στερήσουν!

diaforetiko.gr : 10 600x4501 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Το ξενοδοχείο διαθέτει πολλά βαγόνια-δωμάτια.

diaforetiko.gr : 5 600x375 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Σήμερα, περνά τρένο από το Essex, αλλά σταματά μόνο όταν έχει να παραλάβει ή να αφήσει επιβάτες.

diaforetiko.gr : 15 600x375 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Μπορεί να μην έγινε ποτέ η τρίτη είσοδος του Εθνικού Πάρκου, αλλά το μέρος ήταν πάντα σημαντικό. Ιδίως για την εμπορική αμαξοστοιχία BNSF, η οποία χρειαζόταν βοήθεια για τη μεταφορά ογκώδους φορτίου στο ορεινό και δύσβατο πέρασμα “Maria”.

diaforetiko.gr : 16 600x375 Μοιάζει με ένα εγκαταλειμμένο τρένο. Όταν όμως ανεβείτε τα σκαλιά; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

διαφορετικό

 

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.