Ζήτησε από 50 ανθρώπους να μπουν σε ένα δωμάτιο με μπαλόνια. Δείτε γιατί !

Μια ομάδα 50 ατόμων παρακολουθούσε ένα σεμινάριο. Ξαφνικά ο ομιλητής σταμάτησε και ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να πάρουν μέρος σε μια ομαδική δραστηριότητα.

Έδωσε στον καθένα από αυτούς ένα μπαλόνι και τους ζήτησε να γράψουν το όνομα τους επάνω του, χρησιμοποιώντας ένα μαρκαδόρο. Στη συνέχεια μάζεψε όλα τα μπαλόνια , τα τοποθέτησε σε ένα άλλο δωμάτιο και ζήτησε από τους συμμετέχοντες να τρέξουν και να βρουν το μπαλόνι τους μέσα σε 5 λεπτά.

Επικράτησε χάος. Όλοι μανιωδώς έψαχναν για τα μπαλόνια στα οποία είχαν γράψει τα ονόματα τους επάνω. Ο ένας έσπρωχνε με βία τον άλλον ενώ υπήρξαν και φραστικές αντεγκλήσεις, όχι και τόσο ευγενικές.

Όταν το περιθώριο των 5 λεπτών ολοκληρώθηκε, κανείς δεν είχε καταφέρει να βρει το δικό του μπαλόνι.

Ο ομιλητής τότε ζήτησε από όλους να πάρουν στα χέρια τους ένα τυχαίο μπαλόνι και να το δώσουν στο πρόσωπο του οποίου το όνομα υπήρχε γραμμένο πάνω του.

Μέσα σε πολύ λίγα λεπτά ο καθένας είχε το δικό του μπαλόνι.

Ο ομιλητής τους ζήτησε να σταματήσουν για λίγο την φασαρία και τους είπε:

«Ακριβώς αυτό που ζήσατε μόλις τώρα συμβαίνει και στη ζωή μας. Όλοι μανιωδώς ψάχνουν για την ευτυχία, παντού γύρω τους, χωρίς αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές.

Η ευτυχία μας βρίσκεται στην ευτυχία των άλλων ανθρώπων. Αν τους κάνετε ευτυχισμένους θα βρείτε και εσείς με τη σειρά σας την δική σας ευτυχία. Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής.»

πηγη dinfo.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.