Επιταχύνονται 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία – Μέσω ΑΣΕΠ οι διαδικασίες

 

Μέσα στο 2015 θα γίνουν οι προσλήψεις 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ…
διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός, την προσεχή εβδομάδα, θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ προκειμένου να συζητηθούν οι διαδικασίες και η επίσπευσή τους. Την ίδια στιγμή, ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι λόγω της μειωμένης κρατικής επιχορήγησης, ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του έως και τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα καλύψει το υπόλοιπο διάστημα από αποθεματικά. Οπως είπε στο Ρ/Σ «Παραπολιτικά», ο ΕΟΠΥΥ πέρυσι έλαβε 725 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση και φέτος 526 εκατ. ευρώ. «Αυτά τα χρήματα, με τη διαχείριση που κάνουμε, θα έχουν έναν ορίζοντα Σεπτεμβρίου» τόνισε και συπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση, βέβαια, είναι αποφασισμένη να καλύψει από το αποθεματικό τις ανάγκες».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι προχωρεί στη σύσταση επιτροπών διαπραγμάτευσης (ανά κατηγορία παρόχων) στον ΕΟΠΥΥ για καλύτερες τιμές στις υπηρεσίες που αγοράζει για τους ασφαλισμένους, από τις οποίες ευελπιστεί να εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την Υγεία έχουν προκαλέσει διαφορετικού τύπου αντιδράσεις.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι οι εξαγγελίες είναι σε θετική κατεύθυνση, αρκεί να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται επιπλέον 2,7 δισ. ευρώ να αποδοθούν στον τομέα της Υγείας, προκειμένου να φτάσουμε στο 6% του ΑΕΠ, ως δαπάνες υγείας, που θεωρείται ελάχιστο όριο ασφαλείας.

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, ενόψει των προσλήψεων προσωπικού, απέστειλε επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και ζητεί άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των πολυϊατρείων του πρώην ΙΚΑ και των Κέντρων Υγείας. Ειδικά για τα Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου επισημαίνει ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί τώρα δεν καλύπτει ούτε το 50% των οργανικών θέσεων.

 

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.