Εξέλιξη που ξαφνιάζει θετικά: Ηλεκτρισμός κατά του καρκίνου του εγκεφάλου

 

Μια συσκευή η οποία απελευθερώνει ηλεκτρικό ρεύμα στον εγκέφαλο σταματά την ανάπτυξη γλοιοβλαστώματος. Πρόκειται για την πρώτη εξέλιξη σε αυτό τον τομέα μετά από 10 χρόνια.

Επιτέλους ένα καλό νέο κατά τον καρκίνο του εγκεφάλου, μια μορφή που προσβάλλει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Και δεν πρόκειται ούτε για χημειοθεραπεία ούτε για ανοσοθεραπεία αλλά για ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο τελευταίο ογκολογικό συνέδριο στο Μαϊάμι δόθηκαν τα αποτελέσματα αυτής της ενθαρρυντικής έρευνας. Αυτή η τεχνική παρουσιάστηκε από την εταιρία ογκολογίας Novocure. Η θεραπεία ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε ασθενείς στην Αμερική και την Γαλλία αλλά η αποτελεσματικότητά της είναι ακόμα υπό συζήτηση.

Συνολικά στην έρευνα πήραν μέρος 700 ασθενείς. Στους πρώτους 315 ασθενείς τα αποτελέσματα ήταν ήδη θετικά. Όχι μόνο οι ασθενείς άντεχαν την θεραπεία αλλά και τα αποτελέσματα ήταν πολύ πιο θετικά από τα αναμενόμενα. Σε συνδυασμό με τις χημειοθεραπείες μετά το χειρουργείο και την ραδιοθεραπεία, η διάρκεια ζωής των ασθενών αυξήθηκε κατά 43% σε δύο χρόνια, αντί για το 29% επιβίωσης χωρίς τη θεραπεία με ηλεκτρισμό. Όπως σημειώνει και ο καθηγητής Jérôme Honnorat, ιατρός στο νοσοκομείο της Λυόν, κανείς δεν περίμενε τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Πρακτικά πρόκειται για μια συσκευή η οποία αποτελείται από τέσσερις παρτίδες ηλεκτρόδια, οι οποίες στερεώνονται σε ξυρισμένο κεφάλι. Τα ηλεκτρόδια με τη σειρά τους συνδέονται με μια φορητή μπαταρία, η οποία ζυγίζει 3 κιλά. Η συσκευή δίνει απαλά κύματα ηλεκτρισμού εμποδίζοντας τον όγκο να μεγαλώσει.

Η συσκευή μπορεί να μεταφερθεί παντού. Εντούτοις, μόνο άτομα χωρίς γνωστικές ή κινητικές διαταραχές μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σύντομα, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν έρευνες για άλλα είδη καρκίνου και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Πηγή:onmed.gr

 

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.