ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ανάκληση εμβολίου από τον ΕΟΦ

 

 

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ανάκληση εμβολίου από τον ΕΟΦ

Την άμεση ανάκληση του εμβολίου Meningitec (Neisseria meningitidis) (Εμβόλιο μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας C, συζευγμένο [Meningococcal Group C Conjugate Vaccine (MCC)], αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, λόγω ύπαρξης σωματιδίων οξειδίου του σιδήρου,(iron oxide) στις προγεμισμένες σύριγγες.

2015-04-18_223119

 

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ απόφαση 84865 του ΕΟΦ, οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά, οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες του προϊόντος για την εφαρμογή της και να ολοκληρώσουν την απόσυρσή του σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών, θέτοντας τα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Επισημαίνουμε ότι ΕΟΦ είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα μετά την ανάρτηση σχετικού άρθρου από το www.goneis.info στις 11/10/2014, ζητώντας στα πλαίσια της διενεργούμενης έρευνας όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα μας και αφορούσαν καταγγελίες γονιών που δημοσίως επεσήμαναν παρενέργειες από εμβόλια, στην ομάδα μας στο Facebook ΓΟΝΕΙΣ. Τα σχετικά στοιχεία κατατέθηκαν μέσω σημειώματος στον Οργανισμό στις 29/9/2014 .

10
πηγη http://anatropionline.gr/

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.