Αυτός ο άντρας αντέδρασε υπέροχα όταν ένα κοpιτσάκι με αυτισμό τον αποκάλεσε «μπαμπά»…

 

Αυτή είναι η Κέιτ η οποία γεννήθηκε με αυτισμό…

1

Πέρυσι, επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο με τη μητέρα της Σανέλ Μούλαντ, για να επιστρέψουν στο σπίτι τους έπειτα από ένα ταξίδι στην Disneyland.

Η μητέρα της αποφάσισε να την βάλει να καθίσει στο μεσαίο κάθισμα για να την αποτρέψει από το να ανεβοκατεβάζει το κλείστρο του παραθύρου. Η Σανέλ φοβόταν ότι η συμπεριφορά της Κέιτ θα αναστάτωνε τους άλλους επιβάτες.

2

Καθώς το αεροπλάνο σιγά σιγά γέμιζε, οι περισσότεροι άνθρωποι επέλεγαν να καθίσουν μακριά από την Κέιτ με έναν άντρα να αποτελεί την εξαίρεση. Ήταν ντυμένος με επαγγελματικό κοστούμι και κρατούσε μια βαλίτσα.

Από τη στιγμή που η Κέιτ τον είδε να κάθεται δίπλα της, άρχισε να φωνάζει προς την μητέρα της: «Ο μπαμπάς!»

Η Σανέλ περίμενε ότι ο άντρας θα αγνοούσε το μικρό κοpίτσι. Δεν το έκανε όμως. Αντ” αυτού έκανε κάτι πολύ πιο ανθρώπινο!

3

Καθ” όλη τη διάρκεια της πτήσης, ο άγνωστος άντρας φρόντιζε την Κέιτ. Απαντούσε στις επίμονες ερωτήσεις της σχετικά με τις χελώνες και την άφησε να δει το iPad του. Χάρη σε αυτόν, η Κέιτ είχε την πιο ήρεμη πτήση που είχε κάνει ποτέ μέχρι εκείνη την ημέρα.

4

Το περιστατικό ώθησε την μητέρα της να γράψει μια ευχαριστήρια επιστολή προς τον άγνωστο συνεπιβάτη τους. Η επιστολή σύντομα έγινε viral και έτσι η Κέιτ κατάφερε να μάθει ποιος ήταν ο καλοσυνάτος ξένος. Η επιστολή ήταν η εξής:

Αγαπητέ «μπαμπά»,

Δεν ξέρω το όνομά σας, αλλά η Κέιτ σας αποκαλούσε «μπαμπά» καθ” όλη τη διάρκεια της πτήσης την περασμένη εβδομάδα και εσείς είχατε την καλοσύνη να μη τη διορθώσετε ούτε μια φορά. Στην πραγματικότητα, δενχαμηλώσατε ούτε καν το βλέμμα σας. Πιθανώς εκείνη δε σας μπέρδεψε με το δικό της «μπαμπά». Απλά με το να σας αποκαλεί έτσι, ήταν σα να έκανε απλά μια παρατήρηση σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας που της αναπνέατε. Αποκαλώντας σας «μπαμπά» σημαίνει ότι θα πρέπει να πίστεψε ότι είστε καλός άνθρωπος.

Έβαλα την Κέιτ να καθίσει στο μεσαίο κάθισμα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει ένας επιβάτης που θα καθίσει δίπλα της κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Έπρεπε να πάρω μια γρήγορη απόφαση και με βάση την εμμονή που έχει με το ανεβοκατέβασμα του κλείστρου του παραθύρου, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να ήταν μικρότερος ο αντιπερισπασμός εάν κάθονταν στη μέση.

Είδα μια ολόκληρη ομάδα μπάσκετ να επιβιβάζεται στο αεροπλάνο και αναρωτήθηκα αν κάποιος από αυτούς τους γίγαντες θα κάθονταν δίπλα από την Κέιτ. Όλοι κινήθηκαν προς τις πίσω θέσεις.

Θα της άρεσε να είχε καθίσει κάποιος από αυτούς δίπλα της. Θα είχε πει ή θα είχε κάνει βέβαια κάποια πράγματα που θα έπρεπε να αντιμετωπίσω, αλλά πραγματικά θα της άρεσαν αυτοί οι παίκτες.

Είδα πολλές κυρίες, μεγαλύτερης ηλικίας από έμενα να πλησιάζουν και ήλπιζα ότι κάποια από αυτές θα κάθονταν δίπλα της. Όλες όμως απλά την προσπέρασαν.

Για μια φευγαλέα στιγμή πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια δωρεάν επιπλέον θέση δίπλα μας. Στη συνέχεια όμως εμφανιστήκατε εσείς και καθίσατε, κρατώντας το χαρτοφύλακά με τα σημαντικά σας έγγραφα. Στο μυαλό μου καρφώθηκε μια τρομακτική εικόνα: Η Κέιτ να ρίχνει το ποτήρι με το νερό της πάνω στα, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, χαρτιά σας.

Από τη στιγμή που καθίσατε, η Κέιτ άρχισε να χαϊδεύει το χέρι σας. Το σακάκι σας ήταν μαλακό και προφανώς της άρεσε η αίσθησή του. Της χαμογελάσατε όταν σας είπε: «Γεια σου, μπαμπά, αυτή είναι η μαμά μου.»

Θα μπορούσατε να έχετε μετακινηθεί άβολα στο κάθισμά σας. Θα μπορούσατε να την αγνοήσετε. Θα μπορούσε να είχε σχηματιστεί στο πρόσωπο σας αυτό το περίεργο «χαμόγελο» της περιφρόνησης που μεταφράζεται ως «Φρόντισε το παιδί σου παρακαλώ για να μην με ενοχλεί.»

Εσείς όμως δεν κάνατε τίποτα απ” όλα αυτά. Ασχοληθήκατε με την Κέιτ, συνομιλήσατε μαζί της και την ρωτούσατε για τις χελώνες της. Στην πραγματικότητα ποτέ δε θα μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις σας, αλλά τη μαγνητίσατε τόσο, που σας κοίταζε συνεχώς στα μάτια και έδινε μεγάλη προσοχή στα λόγια σας. Εγώ απλά κοιτούσα και χαμογελούσα. Έκανα μερικές ευγενικές προτάσεις για της αποσπάσω την προσοχή από εσάς, αλλά δεν αποδεχθήκατε καμία από αυτές.

5

Η Κέιτ όταν παρατήρησε το iPad σας: Είναι αυτό το κουμπιούτελ του μπαμπά;
Εσείς: Αυτό είναι το iPad μου. Θα ήθελες να το δεις;
Κέιτ: Για μένα;;;;; (Νόμιζε ότι της το προσφέρατε για να το κρατήσει)
Εγώ: Δες το καλά με τα μάτια σου, Κέιτ. Αυτό δεν είναι το δικό σου.
Κέιτ: Αυτό είναι ωλαίο!
Εσείς (όταν παρατηρήσατε ότι και η Kate είχε iPad): Μου αρέσει ο υπολογιστής σου πάρα πολύ. Έχει μια πολύ ωραία μοβ θήκη.

Η συνομιλίας σας συνεχίστηκε κατ” αυτόν τον τρόπο για το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης και ποτέ δε φανήκατε να ενοχλήστε. Σας άφησε κάποιες στιγμές ηρεμίας, ενώ έπαιζε με την Άννα και την Έλσα, τις κούκλες της. Καλοσύνη της που σας γλίτωσε από το παιχνίδι με τις Μπάρμπι, αλλά είμαι σίγουρη ότι ακόμη και αυτό δε θα σας πείραζε καθόλου. Σίγουρα θα έχετε και εσείς μικρά κοpίτσια.

Λίγη ώρα πριν την προσγείωση, η Κέιτ είχε φθάσει στα όριά της. Ούρλιαζε για να της βγάλω τη ζώνη ασφαλείας και για να ανοίξουν την πόρτα του αεροπλάνου και φώναζε επαναλαμβάνοντας, «Το αεροπλάνο είναι κγειστό (κλειστό)«, ξανά και ξανά.

Προσπαθήσατε να στρέψετε την προσοχή της στα παιχνίδια της. Ήταν όμως ήδη πολύ χαμένη. Το γεγονός όμως ότι προσπαθήσατε να βοηθήσετε την νέα σας μικρή φίλη, με συγκίνησε αφάνταστα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε: Από τη στιγμή που βγήκαμε από το αεροπλάνο ήταν πάλι μια χαρά. Σας ευχαριστώ που την αφήσατε να προχωρήσει μπροστά σας. Ήταν καταβεβλημένη και η απόδραση από το αεροπλάνο μαζί μια μεγάλη, παρατεταμένη αγκαλιά ήταν το μόνο που χρειαζόνταν.

Για όλα αυτά, σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ που δε με κάνατε να επαναλάβω αυτές τις απαίσιες απολογητικές φράσεις που τόσο συχνά πρέπει να λέω δημόσια. Σας ευχαριστώ που ψυχαγωγήσατε την Κέιτ τόσο πολύ, ώστε να έχει την πιο ήρεμη βόλτα με αεροπλάνο, που είχε ποτέ. Και σας ευχαριστώ που βάλατε τα έγγραφά σας στον χαρτοφύλακα σας, για να παίξατε με το κοpίτσι μου.

Η επιστολή πάρα πολύ γρήγορα έγινε viral και έφθασε στον «Μπαμπά της θέσης 16c» την αμέσως επόμενη ημέρα. Είχε περάσει ένας χρόνος από εκείνη την πτήση, όταν η οικογένεια της Κέιτ συναντήθηκε και γνώρισε από κοντά τον άγνωστο άντρα.

6

Το όνομά του είναι Έρικ Κίκεϊ, είναι από το New Jersey, είναι παντρεμένος και είναι και ο ίδιος γονέας. Από τότε έχουν γίνει πολύ καλοί φίλοι με τους Μούλαντς, τους γονείς της Κέιτ.

 

πηγη http://fanpage.gr/

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.