ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΣΟΥΒΕΡ από ΣΕΛΙΔΕΣ περιοδικών!!

 

Α πό τις πιο πρωτότυπες κατασκευέςχειροποίητων σουβέρ και με σχεδόν μηδενικόκόστος, αφού εκτός από σελίδες περιοδικών θα χρειαστείτε μόνον κόλλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους κόλλα για χαρτί, αν και το ευκολότερο και με τελειότερο αποτέλεσμα είναι τοθερμοκολλητικό πιστόλι.

Τα σουβέρ αυτά μπορεί να έχουν στρογγυλό,τετράγωνο ή όποιο άλλο σχήμα εσείς θέλετε ανάλογα με τον τρόπο που θα τυλίξετε τις σελίδες και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής θα πρέπει απαραίτητα να περαστούν με 3-4 χέρια προστατευτικό βερνίκι σαν αυτό που χρησιμοποιούμε στο τελικό στάδιο του decoupage και το οποίο θααδιαβροχοποιήσει το χαρτί και θα το προστατέψει απόφθορές.
H γενική …φιλοσοφία είναι ίδια με εκείνη του γενικού τρόπου κατασκευής διακοσμητικών αντικειμένων από σελίδες χαρτιού.

Κόβετε κάθε σελίδα περιοδικού κατά μήκος σε κομμάτια πλάτους περίπου 4-5 εκατοστών.
Γυρίζετε τις άκρες κάθε κομματιού προς τα μέσα,ισιώνετε εντελώς το χαρτί με έναν χαρτοκόπτη, ένα κέρμα ή όποιο άλλο αντικείμενο σαςεξυπηρετεί και διπλώνετε μία ή δύο φορές το χαρτί ώστε να προκύψει μια χάρτινη λωρίδα μεφάρδος περίπου ενός εκατοστού. Φτιάχνετε όσες τέτοιες λωρίδες σας χρειάζονται ανάλογα με το μέγεθος του σουβέρ που θα κατασκευάσετε και ξεκινάτε να διπλώνετε το χαρτί για να του δώσετε το επιθυμητό σχήμα.

Τυλίγετε σφιχτά την άκρη της πρώτης χάρτινης λωρίδας 2-3 φορές γύρω από ένακαλαμάκι, ξυλάκι κλπ. για να δημιουργηθεί το “κέντρο” της κατασκευής καισυγκρατώντας γερά με το χέρι σας τραβάτε το καλαμάκι, απλώνετε κόλλα στο χαρτί και συνεχίζετε να το τυλίγετε κυκλικά.

Το τύλιγμα θα πρέπει να είναι όσο πιο σφιχτό. Λίγο πριν τοτέλος της πρώτης λωρίδας απλώνεται κόλλα στοτελείωμα και κολλάτε τηνεπόμενη συνεχίζοντας την κατασκευή με τον ίδιο τρόπο έως η χάρτινη σπείρα να αποκτήσει το μέγεθος –διάμετρο που θέλετε.

Στην κάτω όψη ενός τέτοιουχάρτινου σουβέρ, αφού απλώσετε ατλακόλ ή οποιοδήποτε είδος διαφανούςκόλλας γενικής χρήσης μπορείτε να κολλήσετε έναχαρτόνι ή ένα κομμάτιτσόχα ακριβώς στο μέγεθος του σουβέρ που θα το κάνει πιοσταθερό, ενώ και στο εξωτερικό τους μέρος μπορεί στο τέλος της κατασκευής να κολληθεί κορδέλα, σκοινί, σπάγγος κλπ.

Για να φτιάξετε τετράγωνασουβέρ από σελίδες περιοδικών η μόνη διαφοράότι θα πρέπει σε αυτόν τονσχηματισμό να τυλιχτούν οι χάρτινες λωρίδες.
Τις ισιώνετε εντελώς με χαρτοκόπτη ή ένα κέρμα και ξεκινάτε να δημιουργείτε συνεχόμενα τετράγωνα με όσο πιο “ξεκάθαρες” γωνίες στερεώνοντας τμηματικά τις χάρτινες σειρές μεταξύ τους με κόλλα.

Εκτός από το κεντρικόκομμάτι που τα τετράγωνα είναι πολύ μικρά και ίσως σας δυσκολέψουν ελαφρά, οιτετράγωνες κατασκευές αυτού του τύπου είναι στην πραγματικότηταευκολότερες από τις στρογγυλές αφού δεν έχετε να προσέξετε τόσο το σφιχτό τύλιγμα αλλά αποκλειστικά το πάχος όλων των χάρτινων λωρίδων που θα δημιουργήσετε να είναι ακριβώς το ίδιοώστε σε όλα τα σημεία της η κατασκευή να είναι ομοιόμορφη.

Τετράγωνα χάρτινα σουβέρ από σελίδες περιοδικών μπορείτε βεβαίως να δημιουργήσετε και σε άλλουςσχηματισμούς όπως π.χ από κυλίνδρους χαρτιού ίδιου μεγέθους που θα συνθέσετεδημιουργώντας τετράγωνο σχήμα, ενώ ειδικά στα τετράγωνα σουβέρ πολύ πρακτικό είναι να δουλέψετε χρησιμοποιώντας ως “οδηγό” ένα οποιοδήποτε σουβέρ ανάλογου σχήματος που πάνω του θακολλήσετε τις λωρίδες χαρτιού και στο τέλος θα αποτελεί και την έτοιμη βάση που θα κάνει την όλη κατασκευή πιο σταθερή.

Tip: Για να δώσετε ομοιόμορφη εμφάνιση σε ένα σετ τέτοιων σουβέρ, επιλέξτε  ίδιεςακριβώς σελίδες ή και χαρτίπεριτυλίγματος και φτιάξτε με αυτές την τελευταία εξωτερική σειρά της κάθε κατασκευής έτσι ώστε είτε όλα τα κομμάτια είτε π.χ ανά 2-3 μεταξύ τους να έχουν την ίδιαόψη-απόχρωση στην εξωτερική πλευρά τους. 
 
 
πηγη soulouposeto.gr/

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.