Πόνος στη μέση: 12 παράγοντες που τον «ξυπνούν»

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού θα αντιμετωπίσει κρίση οσφυαλγίας κάποια στιγμή στη ζωή του. Αυτό σημαίνει ότι ο πόνος στη μέση είναι μια συχνότατη ενόχληση που όλοι θέλουμε φυσικά να αποφύγουμε.

Ποιοι είναι όμως οι επιβαρυντικοί παράγοντες συμβάλλουν καταλυτικά στην εκδήλωση του πόνου στη μέση; Γνωρίζοντας τι μας καταπονεί μπορούμε να αποφύγουμε τις ενοχλήσεις και ό,τι αυτές συνεπάγονται.

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Arthritis Care & Research παρουσιάζει ποιοι είναι οι συνηθέστεροι παράγοντες που «ξυπνούν» τον πόνο στη μέση. Οι ερευνητές εξέτασαν διαφορετικούς συνδυασμούς δώδεκα πιθανών παραγόντων κινδύνου και πώς αυτοί μπορεί να οδηγήσουν σε κρίση οσφυαλγίας.

Οι 12 παράγοντες κινδύνου είναι οι εξής:

– Χειρωνακτικές εργασίες

1. Βαριά φορτία

2. Κακή στάση σώματος

3. Μεταφορά αντικειμένου με τα χέρια τοποθετημένα μακριά από τον κορμό του σώματος

4. Μεταφορά μικρού παιδιού ή ενήλικα

5. Μεταφορά ζώου

6. Ασταθής επιφόρτιση με βάρος

– Σωματική άσκηση

7. Ήπια ή έντονη σωματική άσκηση

8. Σεξ

9. Ολίσθημα/στραβοπάτημα ή πτώση

– Ψυχο-κοινωνικά αίτια

10. Κατανάλωση αλκοόλ

11. Διάσπαση της προσοχής

12. Κόπωση

Όσοι περισσότεροι από τους παραπάνω παράγοντες συνυπάρχουν, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εκδηλωθεί κρίση οσφυαλγίας.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.