Προσοχή στον ΝΕΟ ιό του Facebook: Τι πρέπει να κάνετε!

 

Αν σας ήρθε κάποιο μήνυμα στο Facebook, από κάποιον φίλο σας με τη φωτογραφία προφίλ του ή αν σας ήρθε κάποια ειδοποίηση με το προφίλ σας tag-αρισμένο (δηλαδή, να έχετε αναφερθεί σε αυτήν) με κάποιο βίντεο ΜΗΝ κάνετε κανένα κλικ σε κανένα link -αντίθετα, διαγράψτε αμέσως το μήνυμα. Πρόκειται για ιό, ο οποίος κυκλοφορεί εδώ και μερικές ώρες στο Facebook, ο οποίος θα βάλει σε κίνδυνο όχι μόνο το προφίλ αλλά και τον υπολογιστή σας.

Αν κάνετε κλικ στο λινκ που συνοδεύει την ειδοποίηση θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε στον περιηγητή σας ένα plugin, το οποίο θα βάλει σε κίνδυνο το «σερφάρισμά» σας στο ίντερνετ. Αφενός μπορεί ο υπολογιστής σας να παρακολουθείται από απόσταση, αφετέρου να έχει διαρκώς ενοχλητικά διαφημιστικά μηνύματα. Ενδέχεται, επίσης, να μειωθεί και η ταχύτητα του ίντερνετ σημαντικά.

Αν κάνατε ήδη κλικ στο συγκεκριμένο μήνυμα ή ειδοποίηση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τις Ρυθμίσεις Ασφαλείας του Facebook (Privacy Settings) και να πατήσετε Χ σε όποια εφαρμογή δεν σας φαίνεται γνωστή. Στη συνέχεια, αλλάξτε Password και «τρέξτε» ένα πρόγραμμα antivirus στον υπολογιστή σας, για να ελέγξετε αν έχετε ήδη μολυνθεί και να πάρετε περαιτέρω οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε.

πηγη mama365.gr Προσοχή στον ιό του Facebook: Τι πρέπει να κάνετε!

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.