Ο Όσιος Θεοδόσιος και η θαυμαστή σωτηρία του παιδιού!

 

Μία πλούσια γυναίκα από την Αλεξάνδρεια, ευλαβής και φιλόθεη, είχε έναν μοναχογιό, που καθώς έπαιζε με τα άλλα παιδιά έπεσε από απροσεξία, ή και από δαιμονική συνεργεία, σ’ ένα πολύ βαθύ πηγάδι.

Οι άνθρωποι που έτυχαν εκεί κοντά, κατέβασαν κάποιους με τα σχοινιά για να τον ανασύρουν και να τον ενταφιάσουν, αφού κανείς δεν πίστευε ότι θα βρεθεί ζωντανό. Όμως, μόλις αυτοί κατέβηκαν στο πηγάδι, βλέπουν το παιδί και καθόταν πάνω στο νερό, σαν να το κρατούσε κάποιος δυνατός και δεν το άφηνε να βραχεί καθόλου.

Αυτό το Θαύμα βλέποντας οι άνθρωποι εκείνοι, έμειναν εκστατικοί καταλαβαίνοντας ότι ήταν εκ Θεού!…

Όταν ανέβασαν το παιδί και το είδε η μητέρα του ζωντανό, ενώ όλοι το είχαν για πνιγμένο, ένιωσε μεγάλη χαρά και όταν το ρώτησαν πως έγινε και δεν βυθίστηκε στο νερό, απήντησε ότι ένα Μοναχός, γερασμένος στη μορφή και στα ιμάτια με κρατούσε στα χέρια του και δεν με άφηνε να βουλιάξω.

Όλοι τότε όσοι ήταν μπροστά κατάλαβαν από αυτά τα χαρακτηριστικά, ότι ήταν ο Όσιος Θεοδόσιος.Τότε η φιλόθεη μητέρα του, για να μη φανεί αχάριστη, πήγε στο Μοναστήρι του Αγίου με το παιδί, για να τον ευχαριστήσει.

Το παιδί αμέσως μόλις είδε τον Άγιο, φώναζε προς την μητέρα του λέγοντας: «Αυτός είναι που με κρατούσε και δεν πνίγηκα».

Τότε η γυναίκα έπεσε στα πόδια του Αγίου, καταφιλώντας τα και με θερμά δάκρυα ευχαριστούσε τον Άγιο που τον θεωρούσε σωτήρα της ζωής της και της χαράς της αιτία, διότι εάν δεν ανέσυραν το παιδί της ζωντανό, θα πέθαινε και εκείνη από την λύπη της, διηγούμενη έτσι σε όλους το Θαύμα.

πηγη  stratisandriotis.blogspot

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.