Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι είναι λίγο παράξενο εξωτερικά…. Εσωτερικά όμως…

 

Έχουμε δει πολλά σπίτια αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής που μέσα σε ένα πολύ μικρό χώρο μπορείς να έχεις τα πάντα χωρίς να ζηλεύεις τίποτα από ένα μεγάλο σπίτι. Οι οπαδοί των μικρών σπιτιών γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα μικρό σπίτι δεν σημαίνει ότι έχετε έλλειψη επιλογών και δυνατοτήτων. Στην πραγματικότητα ορισμένα μικροσκοπικά σπίτια μπορεί να είναι πιο εντυπωσιακά από τα τεράστια αρχοντικά. Εδώ στο apisteuta.com σας έχουμε παρουσιάσει πολλά περίεργα και παράξενα μικροσκοπικά σπίτια.

Πρόσφατα ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο ένα σπίτι που το σχήμα του μοιάζει κάπως τριγωνικό. Αυτό το σπίτι στην Ιαπωνία σχεδιαστικέ από την Mizuishi Architects Atelier και μόλις μπείτε μέσα σε αυτό θα εντυπωσιαστείτε. Στην Ιαπωνία είναι δύσκολο να χτίσεις ένα σπίτι στις προδιαγραφές αυτές καθώς όλα τα σπίτι πρέπει να πληρούν τους κανόνες ώστε να αντέχουν από τους σεισμούς που είναι και συχνό φαινόμενο στην Ιαπωνία. Οι οικοδόμοι πρέπει να ελέγχουν τα σπίτια κάθε 10 χρόνια και για τον λόγο αυτό τα σπίτια χάνουν εύκολα την αξία τους και προτιμούν να επενδύουν σε ένα άλλο σπίτι. Καταστρέφουν το παλιό τους σπίτι και στην θέση του δημιουργούν ένα νέο πιο μοντέρνο και πιο ισχυρό σε περίπτωση σεισμού.

Για αυτό τον λόγο οι αρχιτέκτονες έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ιαπωνία. Υπάρχουν 2,5 αρχιτέκτονες  ανά 1000 κατοίκους στην Ιαπωνία, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες  ο αντίστοιχος αριθμός είναι 0,33 ανά 1000 κατοίκους.

Πάμε να δούμε το εσωτερικό αυτού του μικροσκοπικού σπιτιού :

πηγη http://apisteuta.com

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.