Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που βλέπουν πάνω από δύο ώρες τηλεόραση την ημέρα!

 

Μία ακόμη σοβαρή επίπτωση στην υγεία των παιδιών που βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση, διαπίστωσε νέα έρευνα.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 5.221 παιδιά από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και έδειξε πως τα παιδιά που βλέπουν τηλεόραση επί περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν υπέρταση.

Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 2 έως 10 ετών, ο κίνδυνος υπέρτασης αυξανόταν κατά 30% όταν οι μικροί εθελοντές περνούσαν καθημερινά πάνω από δύο ώρες μπροστά στις οθόνες της τηλεοράσεως ή/και των υπολογιστών, ενώ η αύξηση του κινδύνου έφτανε το 50% για όσα δεν γυμνάζονταν καθόλου, σύμφωνα με τους ερευνητές στην «Διεθνή Επιθεώρηση Καρδιολογίας» (IJC).
Στη διάρκεια της διετίας που παρακολουθούσαν οι επιστήμονες τα παιδιά, καταγράφηκαν πολλά κρούσματα υπέρτασης (ήταν 110 ανά 1.000 παιδιά).
«Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, δεδομένου ότι οι καθιστικές συμπεριφορές είναι συχνές στη νηπιακή ηλικία και, κατ’ επέκτασιν, αργότερα στη ζωή», γράφουν οι ερευνητές.
Αν και δεν υπάρχουν ορισμένες τιμές για την υπέρταση στα παιδιά, η αρτηριακή πίεση θεωρείται παθολογική όταν υπερβαίνει τα 95% της πιέσεως που έχουν τα παιδιά της ίδιας ηλικίας, φύλου και ύψους.
Η υπέρταση είναι καλά τεκμηριωμένος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα αργότερα στη ζωή, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφαλικού επεισοδίου και του εμφράγματος.
πηγη  onmed

Το nea-orthodoxa.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.